Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Constanța: Exerciții navale în apele României, Bulgariei și Turciei

0
8 Apr 2010 07:27:11
Autor: adevarul
Corveta are la bord un echipaj format din 90 de militari
Corveta are la bord un echipaj format din 90 de militari

Corveta Contraamiral Horia Macellariu  participă, începând de astăzi, la o serie de execiții navale de luptă contra minelor, căutare şi salvare pe mare, asistenţă umanitară şi protecţia mediului.

Până pe 27 aprilie, corveta face parte din grupul de Cooperare Navală BLACKSEAFOR, care se desfăşoară în apele internaţionale şi cele teritoriale ale Bulgariei, României şi Turciei.

Corveta, comandată de căpitan-comandorul Liviu Motoc şi având la bord un echipaj format din 90 de militari, pleacă din portul militar Mangalia.

Alături de nava românească, la exerciţii participă fregata Yldirim (Turcia), nava de comandament Slavutich (Ucraina), nava de debarcare a desantului  Tsezar Kunikov (Federaţia Rusă) şi fregata Verni (Bulgaria).

Programul mai cuprinde vizite în porturile Varna (Bulgaria), Eregli (Turcia) şi Constanţa. Pe timpul staţionării în porturi se vor desfăşura exerciţii demonstrative, întâlniri cu oficialităţi militare şi civile, activităţi sociale.

Gruparea BLACKSEAFOR este este activată de două ori pe an pentru a desfăşura exerciţii navale. Comanda Grupării este asigurată, în conformitate cu protocolul de înfiinţare, succesiv de cele şase state riverane Mării Negre care participă cu forţe: Bulgaria, Georgia, România, Federaţia Rusă, Ucraina şi Turcia.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările