Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Constanţa: Familia jandarmului care s-a sinucis la Vilele de Protocol de la Neptun este în stare de şoc

0
8 Apr 2010 09:01:54
Autor: adevarul
Sora şi cumnatul jandarmului nu ştiu ce l-ar fi putut determina pe Ionuţ să îşi curme viaţa
Sora şi cumnatul jandarmului nu ştiu ce l-ar fi putut determina pe Ionuţ să îşi curme viaţa

Ionuţ Matache avea 25 de ani şi se angajase în anul 2007 fiind repartizat la paza vilele de protocol ale RAPPS din Neptun. Jandarmul şi-a tras un glonţ în cap  cu arma din dotare, un Carpaţi de 7,65 milimetri chiar lângă vila pe care o păzea, el fiind descoperit de comandantul gărzii care făcea inspecţia la ieşirea din tură.

Tragedia a lovit familia Matache din Constanţa: fiul lor în vârstă de doar 25 de ani, jandarm angajat la paza vilelor demnitarilor din Neptun şi-a pus capăt zilelor ieri dimineaţă trăgându-şi un glonţ în cap. Nenorocirea a fost descoperită de comandantul gărzii, care venise la inspecţia de dinainte de schimbul de tură. L-a găsit pe Matache într-o baltă de sânge iar lângă el pistolul, un Carpaţi de 7,65 milimetri, cu care se împuşcase. Imediat s-a dat alarma.

„Şi-a sacrificat viaţa pentru uniforma asta“

Nenorocirea a fost comunicată familiei de către comandantul de unitate care s-a deplasat personal în Constanţa. Vestea a căzut ca un trăznet asupra părinţilor săi, care îl aşteptau acasă, să se odihnească, după ce fusese de gardă o noapte întreagă. Anchetatorii au găsit pe telefonul mobil al sinucigaşului două mesaje, unul pentru iubita sa iar cel de-al doilea pentru familia sa. „M-am certat cu tata şi m-am săturat de datorii“, scria jandarmul în ultimul dintre mesaje.

Sora lui Matache a negat că tânărul ar fi avut probleme familiale. Îmbrăcată în hainele fratelui mort Mădălina Caraman s-a dus la Morgă ca să recunoască cadavrul fratelui său. „Nu ne spune nimeni nimic oficial, decât ce ne-a spus şeful lui dimineaţă. Nu avea nici o problemă, nu se supărase pe nimeni. Şi-a sacrificat viaţa pentru uniforma asta, îşi iubea meseria foarte mult“, a povestit sora sa printre lacrimi. „Era un copil tare bun şi nevinovat de parcă s-ar fi născut ieri. Nu fuma, nu bea nu înjura, era cuminte“, a spus mătuşa jandarmului, Elena Cojocaru.

Rudele nu au putut să-l ia acasă ieri din cauză că nu fusese făcută încă necropsia. Loviţi de veste, membrii familiei au fost nevoiţi să mai treacă un hop: au fost chemaţi la morgă să-l recunoască.

Citiţi mai multe în  !

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările