Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Constanţa: Guvernul a aprobat lista investiţiilor în turism

0
24 Mar 2011 09:58:03
Autor: adevarul
Mai multe criterii de eligibilitate pentru cei care vor să obţină fonduri pentru investiţiile în turism
Mai multe criterii de eligibilitate pentru cei care vor să obţină fonduri pentru investiţiile în turism

Guvernul a adoptat ieri lista cu programele şi proiectele de investiţii în turism şi a surselor de finanţare a documentaţiilor tehnice şi a lucrărilor de execuţie a programelor şi obiectivelor de investiţii în turism. Au fost aprobate şi criteriile de eligibilitate pentru cei care vor să facă investiţii.

Unul dintre criteriile de eligibilitate pentru cei care vor să ceară finanţare este ca terenul pe care se va derula proiectul să fie situat în proprietatea publică sau privată a autorităţii publice locale.

Proiectele care urmează să fie finanţate vor obţine avizul Consiliului tehnico-economic al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului pe studiile de fezabilitate executate.

Beneficiarii locali vor asigura între 5 şi 50 la sută din valoarea totală a contractelor de lucrări şi a contractului aferent realizării documentaţiei tehnico-economice.

La acest moment, în judeţul Constanţa sunt deja în derulare o serie de proiecte cofinanţate de stat: amenajarea unor centre de prevenţie, tratament  medical primar şi a punctelor de salvamar din zona litorală a judeţului Constanţa, construirea unei pasarele şi pontoane pentru acostarea unuo ambarcaţiuni în staţiunea Mamaia şi o serie de investiţii în infrastructură turistică din zona sudică a litoralului pentru zonele Mangalia, Tuzla, Portul Tomis, Tuzla, Ostrov, Capidava şi Topalu, 23 August, Costineşti, Eforie, Limanu, Techirghiol.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările