Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Constanţa: Irlandezii care fac înconjurul lumii, în drum spre Bucureşti

0
22 Feb 2010 11:39:50
Autor: adevarul
Sâmbătă, irlandezii au vizitat redacţia „Adevărul de Seară“
Sâmbătă, irlandezii au vizitat redacţia „Adevărul de Seară“

Oaspeţii redacţiei „Adevărul de Seară“ Constanţa, Fearghal O’Nuallain (29 de ani) şi Simon Evans (28 de ani) din Dublin, ajung în Capitală în cursul zilei de miercuri.

Cu un echipament sumar, performant şi util pentru orientarea în teren, irlandezii au marcat la Constanţa kilometrul numărul 23.855.


Fearghal O’Nuallain şi Simon Evans sunt primii irlandezi care fac o călătorie în jurul lumii. Aventura lor a pornit acum 15 luni din Dublin, acolo unde va fi şi destinaţia finală, după 30.000 de kilometri parcurşi şi 30 de ţări străbătute. Au pornit la drum cu un mesaj caritabil, al organizaţiei irlandeze Aware, ce combate depresia. În weekend, steagul Irlandei a fluturat şi la Constanţa.

Respiro la „Adevărul“

Au străbătut Europa, au zburat spre America Latină, s-au îndreptat spre Asia, apoi au venit în Balcani. Au intrat în România sâmbătă pe la Vama Veche şi au sosit după-amiază la redacţia „Adevărul de Seară“ Constanţa pentru un scurt respiro.

Irlandezii au fost găzduiţi o noapte la Cumpăna, comuna unde Guvernul Irlandei a construit locuinţe sociale pentru persoanele cu handicap. Edilii s-au declarat mai mult decât bucuroşi să îi aibă oaspeţi, i-au omenit, i-au învăţat gustul tăriei

de Dobrogea şi le-au dat cadou două veste reflectorizante, necesare pentru deplasările nocturne.

Accesorii de globe-trotter

Vestele le vor completa echipamentul, ce conţine strictul necesar supravieţuirii. Irlandezii poartă în spate, ca pe o bandulieră, un aparat de purificat apa, similar celor folosite de armată, care le asigură necesarul pentru o zi întreagă. Este un mic sac de care este ataşat un tub lung, aşezat peste umăr pentru a nu-l incomoda la mers.

În spatele bicicletei este legat un termos cu o capacitate de 10 litri, ce menţine apa rece sau caldă. „Este în funcţie de zona în care ajungem; de exemplu, în zonele calde, aveam nevoie de apa rece precum gheaţa!“, explică irlandezii.

Ataşat în faţa bicicletei, fiecare are o geantă. Printre câteva fesuri groase, este un GPS („un model mai vechi, dar foarte necesar“, explică ei), dar şi alarme pentru bicicletă.

Peste 5.000 de imagini

Foarte valoros pentru expediţia lor este un aparat de fotografiat, foarte uzat, ce are stocat în memorie peste 5.000 de imagini, din toate localităţile pe unde au trecut. Fotografiile sunt vitale pentru jurnalul de călătorie.

Cu un telefon BlackBerry, irlandezii ţin legătura pe Internet, cu prietenii de acasă. De asemenea, îşi actualizează zilnic site-ul http://revolutioncycle.ie cu imagini şi trasee. „Am plecat la drum cu panouri solare în miniatură, iar energia captată o foloseam pentru telefon. Din păcate, s-a stricat în urmă cu câteva zile, dar ne descurcăm şi fără el“, spune Simon.

Citiţi mai multe în Adevărul de Seară Constanţa!


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările