Constanţa

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Moment istoric la Constanţa. O nouă conducere, după 20 ani de PSD-ism. Vergil Chiţac (PNL) îşi ia în primire mandatul de primar. Orban este prezent

2
29 Oct 2020 16:04:46
Autor: Sinziana Ionescu, Călin Gavrilaş
Vergil Chiţac, noul primar al Constanţei - la învestire Foto Călin Gavrilaş
Vergil Chiţac, noul primar al Constanţei - la învestire Foto Călin Gavrilaş

Constanţa are de joi, 29 octombrie, un nou primar. Vergil Chiţac, amiralul care a fost susţinut de PNL, este învestit în funcţia câştigată la alegerile locale din 27 septembrie. Este primul primar al Constanţei „libere“, după 20 ani de PSD-ism. Premierul Ludovic Orban participă la ceremonie.

UPDATE „Sunt convins că se va petrece o shimbare profundă în administraţia municipiului Constanţa. Sunt aici pentru a garanta susţinerea proiectelor noii administraţii şi susţinerea altor proiecte necesare dezvoltării oraşului. Constanţa are oportunităţi de dezvoltare foarte importante, este o poartă de ieşire - intrare pentru Europa. Constanţa are o şansă uriaşă de dezvoltare. Vom fi partenerul administraţiei locale”, a spus premierul Ludovic Orban.

UPDATE Ludovic Orban, premierul României, participă la festivitatea de învestire a noii conduceri a judeţului şi a municipiului Constanţa. El a fost prezent cu câteva ore mai devreme la învestirea lui Nicuşor Dan, primarul Bucureştiului, şi a Consiliului General al Capitalei. 

„Fecare va avea un loc la masa oraşului nostru, Constanţei, sunt mândru că stau în capul acestei mese şi vom decide împreună“, a declarat Vergil Chiţac, la ceremonia de învestire de la Prefectura Constanţa. 

Constanţa are o nouă conducere, la nivel local şi judeţean.

Prin Ordin al Prefectului Judeţului Constanţa, joi, 29 octombrie, ora 16.00, a fost convocată şedinţa de constituire a Consiliului Local al municipiului Constanţa. În aceeaşi zi este constituit şi Consiliul Judeţean Constanţa.

   Primarul Vergil Chiţac alături de familie (soţia şi băiatul) şi de premierul Orban foto: Călin Gavrilaş

Ambele evenimente au loc în sala „Remus Opreanu” a Prefecturii Constanţa.

În cadrul celor două şedinţe depus jurământul primarul ales al municipiului Constanţa, Vergil Chiţac, respectiv preşedintele ales al Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu. 

 

Într-un interviu acordat ziarului Adevărul, Vergil Chiţac, amiral şi fost rector al Academiei Navale Mircea cel Bătrân din Constanţa, a vorbit despre priorităţile sale ca primar al oraşului-port Constanţa. 

„Eu mi-am împărţit cei patru ani de mandat în două etape. Prima etapă se întinde pe trei-şase luni şi nu mai suportă amânare. În primul rând, avem nevoie de o strategie de dezvoltare a oraşului Constanţa. Apoi, trebuie să regândim procedurile din primărie astfel încât acestea să fie disponibile electronic în marea lor majoritate: dacă omul are nevoie de o interacţiune cu primăria să intre de pe telefon pe site şi să îşi spună problema, dar să i se şi răspundă. Evident, la probleme care ţin de administraţia locală”, a explicat Chiţac. 

Ludovic Orban la Constanţa - cu Mihai Lupu, la învestire Foto Călin Gavrilaş

 

Pe aceeaşi temă: 

Au început negocierile PNL - USR PLUS pentru formarea majorităţii în Consiliul Local al municipiului Constanţa 

UPDATE Gest incalificabil de Ziua Armatei. Niciun primar al Constanţei, nici cel în funcţie, nici alesul, n-a fost prezent la ceremonialul de cinstire a eroilor 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

kalu kalu
29.10.2020, 16:13:20

ii cam lasa genunchele pe pizdisti !!!

+1 (1 vot)
leonard crassas
29.10.2020, 19:13:01

Aceiasi Marie cu alta palarie . Ma lasi !!

-1 (1 vot)
Modifică Setările