Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Constanţa: Părinţii din Cuiugiuc refuză să-şi trimită copiii la şcoală

0
13 Sep 2010 18:14:40
Autor: adevarul

Pentru că Şcoala cu clasele I-IV din Cuiugiuc a fost desfiinţată, 17 elevi sunt transportaţi zilnic 18 kilometri dus, 18 întors, până la cea mai apropiată unitate de învăţământ, la Lipniţa. Părinţii copiilor refuză să-şi pună copiii pe drumuri zilnic.

Părinţii copiilor din satul Cuiugiuc au profestat în această dimineaţă pentru că şcoala din sat a fost desfiinţată înainte de începerea anului şcolar.

„În această dimineaţă, la ora 7.30, când microbuzul şcolar a ajuns în localitate pentru a lua elevii, părinţii au refuzat trimiterea copiilor la şcoală. Au spus că-i vor trimite în localităţi precum Cobadin sau Medgidia", a spus Carmen Sulea, directorul din şcolii din Lipniţa.

17 copii vor face naveta

Măsura afectează 17 elevi din Cuiugiuc, de aceea conducerea unităţii de învăţământ solicită Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa să renunţe la decizia de desfiinţare a şcolii.

Primăria din Lipniţa a fost anunţată de desfiinţarea şcolii în data de 9 septembrie. „Prin desfiinţarea unităţii de învăţământ cresc cheltuielile primăriei. Transportul cu microbuzul şcolar, câte două curse pe zi, 18 kilometri dus, 18 kiloemtri întors şi salariul şoferului depăşesc salariul învăţătorului din sat. Am fost invitaţi la Inspectorat să discutăm, dar degeaja, pentru că nu au ţinut cont de părerea noastră", s-a plâns Florin-Georgel Onescu, primarul din Lipniţa, de care aparţine satul Cuiugiuc.

Hotărârea de desfiinţare a venit pe 9 septembrie, cu doar câteva zile înainte de începerea anului şcolar.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările