Constanţa: Prima şcoală de căzut pe gheaţă la malul mării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Antrenorul ne învaţă cum să ne protejăm capul, în cazul unei căzături, prin tehnica Mae Ukemi
Antrenorul ne învaţă cum să ne protejăm capul, în cazul unei căzături, prin tehnica Mae Ukemi

Antrenorii de la Clubul sportiv Hunter îi învaţă pe constănţeni cum să cadă pe gheaţă fără să se rănească. Există patru tehnici de judo care te învaţă cum să aluneci în mod controlat, pe polei, fără să te răneşti. Antrenamentele sunt utile şi celor care merg pe bicicletă sau pe role.

De când vremea s-a înrăutăţit, spitalele s-au umplut de pacienţi cu entorse, luxaţii şi fracturi. În doar trei zile, peste 150 de persoane au ajuns la Urgenţă după ce au alunecat pe gheaţă.
Antrenorul Cosmin Constantin Nicolae spune că este nevoie de antrenament pentru a căpăta reflexele necesare. „Când simţi că-ţi pierzi echilibrul trebuie să fii atent să protejezi în primul rând coloana vertebrală, membrele şi capul“, spune antrenorul.

„Este esenţial să ştii să cazi“

La cursurile de judo de la Complexul Sportiv Tomis participă peste 100 de constănţeni, copii şi adulţi. Specialiştii recomandă acest sport, mai ales că este util în viaţa de zi cu zi.

„Este esenţial să ştii să cazi. În Franţa, spre exemplu, şcoala căderilor face parte din program. Pot numai să recomand să se facă astfel de cursuri. A şti să cazi este esenţial dacă practici un sport cum ar fi fotbalul sau rugbyul, dar şi în viaţa de zi cu zi“, explică Florin Lascău, vicepreşedintele Federaţiei Române de Judo.

Citiţi mai multe despre cele patru tehnici din „şcoala căderii“ în Adevărul de Seară Constanţa şi în Adevărul de mâine!

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite