Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Constanţa: „Start în Mileniul III“ la Liceul Telecom

0
17 May 2010 10:40:48
Autor: adevarul

Revista liceului, „Start în mileniul III“, a fost înfiinţată în 1993 şi apare de două ori pe an. Trei elevi stau în spatele celor 30 de pagini ale revistei Grupului Şcolar Industrial de Electrotehnică şi Telecomunicaţii.

Pe lângă Corina, Bogdan şi Georgian, stau profesorii coordonatori, Liliana Bîrlădeanu şi Elena Toma, care se asigură că treaba este dusă la bun sfârşit cu fiecare număr. Publicaţia „Start în Mileniul III“ apare de două ori pe an, iar costurile de tipărire sunt suportate, în mare parte, din fondurile asociaţiei părinţilor.

Revista are copertă cartonată şi lucioasă, iar toate paginile sunt color. Articolele se întind pe o pagină şi uneori chiar pe două, însă colectivul redacţional vrea să se asigure că cititorii nu se vor plictisi drept pentru care folosesc multe ilustraţii. În interiorul publicaţiei apar materiale informative despre liceu, sistemul de învăţământ sau activităţi sportive.

Nu lipsesc articolele despre istorie, tradiţiile poparelor, poeziile şi nici bancurile sau problemele distractive de logică şi matematică.  

Contribuţii din tot liceul

Jurnaliştii juniori de la „Telecom“ sunt ajutaţi şi de colegii lor din celelalte clase sau de profesorii care vor să contribuie cu texte în paginile revistei. „Avem multe articole pe diverse subiecte. De obicei, temele le dăm la clasă, iar elevii le scriu şi ni le predau. Noi aici le corectăm, discutăm şi stabilim ce intră în paginile revistei“, explică profesorul de limba română Liliana Bîrlădeanu.

Corina Goldeanu, clasa a XII-a, face parte din redacţie de doi ani, este pasionată de scris şi a participat la diverse proiecte de literatură în Portugalia şi Italia. „Este o activitate pe care o fac din plăcere. Îmi place să scriu şi să mă implic în realizarea revistei liceului nostru“, spune Corina.

Bogdan Salomia, clasa a XII-a, este cel pe umerii căruia stă munca de tehnoredactare. El este „meşterul“ perfecţionist din spatele calculatorului care se asigură că paginile arată bine. „M-am oferit să particip la revistă când eram în clasa a IX-a. Nu ştiam mai nimic despre acest tip de activitate, dar acum îmi place mult şi este pentru mine un mod de relaxare“, declară Bogdan.

Georgian Gheorghe este în clasa a X-a. În primul an de liceu a aflat de la colegii săi că există o revistă şi a întrebat dacă au nevoie de un colaborator şi aşa ajuns în echipă. „Mi-am dorit foarte mult să fac parte din această redacţie, să mă implic“, susţine Georgian.

Recunoaştere naţională

De-a lungul timpului, revista liceului de Telecomunicaţii a câştigat mai multe diplome la concursul de reviste şcolare, atât la etapa judeţeană, cât şi la nivel naţional.

!

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările