Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Copilul dispărut din Pecineaga a fost găsit mort în primul bazin. Trupul copilului fusese căutat cu sonarul, dar a fost descoperit de doi paznici

11
8 Nov 2019 10:00:57
Autor: Mariana Iancu
Iulian Alexandru Biţică a fost găsit mort
Iulian Alexandru Biţică a fost găsit mort

Iulian Alexandru Biţică, în vârstă de 8 ani, băieţelul care a dispărut sâmbătă, 2 noiembrie, în timp ce se juca în faţa casei sale din localitatea Pecineaga, a fost găsit mort în bazinul de dejecţii.

Iulian Alexandru Biţică, în vârstă de 8 ani, băieţelul care a dispărut sâmbătă, 2 noiembrie, în timp ce se juca în faţa casei sale din localitatea Pecineaga, a fost găsit mort în primul bazin unde se deversau dejecţii de la complexul de creştere al porcilor. 
 
Luni dimineaţă, autorităţile au început procesul de evacuare a bazinelor din apropierea unei ferme. În aceste bazine se coletează ape reziduale şi dejecţii de la animale. Surprinzător este faptul că bazinul în care a fost găsit mort Iulina a fost golit până la o adâncime medie de aproximativ doi metri, atât s-a putut scoate cu motopompele, şi a fost verificat de scafandrul privat şi cu un sonar, rezultatul fiind negativ. Conform IPJ „În bazinul la care facem referire a fost introdusă apă din al doilea bazin, pentru a dilua stratul de mâl format pe fundul bazinului şi în care era posibil sa fi rămas prins trupul neînsufleţit. În cursul zilei de astăzi urma să se acţioneze cu o pompă submersibilă pentru secarea definitivă a bazinului“. 
 
Vineri dimineaţă însă, în jurul orei 8.30, un cadavru de copil a fost văzut că plutea în bazin de doi paznici, care au anunţat autorităţile. Trupul neînsufleţit a fost transportat la morga spitalului municipal Mangalia în vederea efectuării necropsiei pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor decesului.

La acţunea de căutare demarată la sfârşitul săptămânii trecute, „Forţele de ordine implicate au verificat toate terenurile extravilane, au verificat imobilele persoanelor cunoscute de minor, dar şi clădiri dezafectate/părăsite/în construcţie.
 
S-au efectuat căutări în localităţile adiacente (Arsa, Dulceşti, Moşneni, Vânători, Tătaru). Au fost folosiţi 3 câini de urmă, atât în fază iniţială de cercetare la faţa locului, cât şi ulterior, la verificările în teren care au vizat eventuale trasee parcurse de minor. Au fost folosite camerele de termoviziune ale Gărzii de Coastă”, au precizat reprezentanţii IPJ Constanţa.
 
Pompierii din cadrul ISU Dobrogea au verificat canale de irigaţii, bazine şi fose de dejecţie, iar poliţiştii au verificat sistemul de supraveghere video.  De asemenea, a fost folosit elicopterul Inspectoratului General de Aviaţie pentru căutări pe raza comunei, dar şi în localităţile adiacente.
 
Poliţiştii au audiat martori, declaraţiile acestora fiind verificate pentru a se stabili împrejurările dispariţiei. Totodată, au fost efectuate verificări pe raza localităţilor Ovidiu, Hârşova, Neptun.
 
Pe aceeaşi temă:
 
Mama copilului dispărut: „Băiatul s-a plâns că este bătut de mama vitregă. Ultima dată l-am văzut prin gardul de la şcoală“
 
Localnic din Pecineaga: „Tatăl copilului dispărut a stat toată ziua la crâşmă, când ar fi trebuit să rupă pământul“

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

11 Comentarii

Lordoflight
8.11.2019, 10:11:59

Dumnezeu sa il aiba in paza lui pe micul pui nevinovat!

+10 (10 voturi)
Stefan din Nord
8.11.2019, 10:17:59

Crima sau un accident nefericit ? Aceasta-i intrebarea

+6 (6 voturi)
Andrei Adrian
8.11.2019, 11:02:39

Chiar daca doar accident, administratorul fermei are sanse mari sa ajunga la inchisoare. Legea e clara, prevede obligatia imprejmuirii si semnalizarii locurilor periculoase. Toti se plang ca avem legi putine si proaste, dar nici cele care sunt NU SUNT RESPECTATE.

+11 (13 voturi)
Adrian Foangǎ
8.11.2019, 10:36:01

L-a aruncat cineva acolo de viu, a murit inecat in fecale.

+2 (6 voturi)
GAN
8.11.2019, 10:46:11

stii tu? ca si copil (toata sleahta dealtfel) m-am jucat (inconstient) in astfel de bazine. E extrem de periculos..nu iti dai seama cat de adanc e bazinul iar pojghita uscata (daca exista) acum te poate sustine iar in secunda 2 se crapa si te afunzi fara sa mai poti iesi

+7 (9 voturi)

Vezi toate comentariile (11)

Modifică Setările