Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Coşul de fum de la Uzina Termoelectrică Midia, înalt de 150 de metri, va fi demolat prin implozie

0
18 Jun 2021 08:32:56
Autor: Călin Gavrilaş
Coşul de la Midia - vedere aeriană foto: KMG international
Coşul de la Midia - vedere aeriană foto: KMG international

Coşul de fum este scos din operare de peste 10 ani. Pe locul unde este el amplasat se va construi o centrală de cogenerare a energiei electrice şi termice.

Rompetrol Energy, societatea responsabilă de construcţia centralei de cogenerare de pe platforma Petromidia, anunţă demolarea prin implozie controlată a coşului de fum din incinta Uzinei Termoelectrica Midia, în data de 18 iunie, ora 18:00.

„Pentru minimizarea riscurilor, a fost amenajat un pat absorbant pentru atenuarea impactului demolării la sol, instalaţiile din zonă au fost protejate cu plasă specială şi a fost săpat un şanţ de rupere a undei seismice.

În momentul demolării, echipele de pompieri de pe platforma Petromidia vor fi prezente la faţa locului. Turnul de 150 de metri înălţime este scos din operare de peste 10 ani, iar, în trecut, a servit la evacuarea gazelor arse rezultate în urma procesului de producere a curentului electric”, anunţă Departamentul de Comunicare şi Relaţii Publice al KMG International.

Zona de siguranţă a fost stabilită pe o rază de 300 de metri, iar personalul din acest areal va fi evacuat în timpul acţiunii de demolare, cu excepţia personalului operator critic. De asemenea, Drumul Judeţean 226 va fi închis timp de 10 minute, în intervalul 17:55 – 18:05.

Rompetrol Energy a obţinut autorizaţia de demolare respectând toate cerinţele legale. Instituţiile abilitate au fost informate premergător de activitatea de demolare a coşului de fum, aici amintind Primăria Oraşului Năvodari, Inspectoratul de Stat în Construcţii, ISU „Dobrogea” Constanţa şi Inspectoratul Teritorial de Muncă.

Citeşte şi:

Investiţie de 140 de milioane de dolari la Petromidia. Cantitatea uriaşă de energie electrică şi termică produsă
 

Ce ai voie să faci pe plajele sălbatice de la Vadu şi Corbu. „Daţi dovadă de comportament responsabil”

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările