Constanţa

articolul anterior articolul urmator

UPDATE FOTO VIDEO Fraţii Becali şi Cristian Borcea s-au predat. Cei trei condamnaţi au fost transferaţi la Penitenciarul Poarta Albă din Constanţa

4
4 Mar 2014 16:21:39
Autor: Adrian Boioglu
Cei 8 grei ai fotbalului românesc, condamnaţi la închisoare FOTO Mediafax
Cei 8 grei ai fotbalului românesc, condamnaţi la închisoare FOTO Mediafax

Ioan „Giovanni“ şi Victor Becali, precum şi Cristian Borcea s-au predat la Constanţa. Ei au fost conduşi de Poliţie la Penitenciarul Poarta Albă.

UPDATE ORA 20.55 Borcea şi fraţii Becali au fost transferaţi la Penitenciarul Poarta Albă.

UPDATE ORA 18.40 Cristian Borcea s-a predat. Toţi cei trei condamnaţi se află în custodia Inspectoratului de Poliţie a Judeţului Constanţa.

UPDATE ORA 18.20 Fraţii Ioan „Giovanni“ şi Victor Becali s-au predat la Poliţia Constanţa. Este aşteptat în continuare Cristian Borcea. 

Cei trei se află la Constanţa, oraş în care şi-au stabilit de curând reşedinţa în acte. Cristian Borcea, Ioan „Giovanni“ şi Victor Becali şi-au făcut buletine de Constanţa pentru a beneficia de executarea pedepsei la Penitenciarul Poarta Albă, unde îşi ispăşeşte condamnarea Gigi Becali.

Mandatul de punere în aplicare a sentinţei definitive a fost emis, astfel că toţi condamnaţii au la dispoziţie 24 ore să se prezinte la cea mai apropiată secţie de Poliţie pentru a se preda. În cazul lui Borcea şi a fraţilor Becali, ei sunt aşteptaţi la Inspectoratul de Poliţie a Judeţului Constanţa.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au pronunţat marţi, 4 martie, verdictul final în Dosarul Transferurilor: toţi cei 8 grei din fotbalul românesc acuzaţi de fapte de corupţie în legătură cu transferul mai multor jucători în străinătate vor merge la închisoare.

Astfel, Mihai Stoica, Cristi Borcea, Ioan Becali, fratele acestuia Victor Becali, Jean Pădureanu, Gică Popescu, Gigi Neţoiu şi George Copos au fost condamnaţi la închisoare cu executare, după cum urmează.

  • Cristi Borcea - 6 ani şi 4 luni
  • Ioan Becali - 6 ani şi 4 luni
  • Victor Becali - 4 ani şi 8 luni
  • George Copos - 3 ani şi 8 luni
  • Mihai Stoica - 3 ani şi 6 luni
  • Jean Pădureanu - 3 ani şi 4 luni
  • Gigi Neţoiu - 3 ani şi 4 luni
  • Gică Popescu - 3 ani şi 1 lună

Impresarul Ioan Becali a fost condamnat la 6 ani şi 4 luni de închisoare cu executare. Acesta fusese condamnat iniţial la 8 ani de închisoare.

Ioan Becali a primit 2 ani şi 6 luni pentru înşelăciune, 2 ani şi 6 luni pentru evaziune, 3 ani şi 6 luni pentru spălare de bani şi 3 ani şi 6 luni pentru spălare de bani. Acesta va avea de ispăşit pedeapsa cea mai mare, respectiv 3 ani şi şase luni de închisoare, la care se adaugă un spor de 2 ani şi 10 luni de închisoare.
 
Fratele său Victor Becali a fost condamnat la 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare (iniţial 7 ani). Aceasta a primit 2 ani pentru evaziune fiscală, 3 ani pentru spălare de bani, 3 ani pentru spălare de bani. Aceasta va executa pedeapsa cea mai mare, 3 ani de închisoare, căreia i se adaugă un spor de pedeapsă de 1 an şi 8 luni.
 
Cristian Borcea, fost acţionar şi preşedinte executiv al Clubului Dinamo, a fost condamnat la 6 ani şi 4 luni de închisoare cu executare. Iniţial acesta primise 7 ani de închisoare.
 
Magistraţii l-au condamnat pe Cristi Borcea la două pedepse de câte 2 ani şi 6 luni pentru înşelăciune, la 2 ani pentru evaziune, la 3 ani pentru spălare de bani şi la alţi 3 ani pentru spălare de bani. Instanţa a stabilit ca acesta să execute pedeapsa cea mai mare, respectiv trei ani de închisoare, căruia i se adaugă un spor de pedeapsă de 3 ani şi 4 luni.
 
Fraţii Becali şi Cristian Borcea s-au predat
Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:
 
 
Europarlamentarul constănţean Sebastian Bodu aminteşte că el este cel care a dat semnalul demascării corupţiei din fotbalul românesc. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Sebastian Bodu, fostul şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), împărtăşeşte tristeţea că lumea a uitat că el a declanşat procesul din Dosarul Transferurilor.
 
 
Penitenciarul Poarta Albă din judeţul Constanţa devine reşedinţa unor nume grele din fotbalul românesc. După Gigi Becali, verii Ioan „Giovanni“ şi Victor Becali, precum şi finul Cristian Borcea, vor să-şi ispăşească pedeapsa la Poarta Albă. Puşcăria situată la 23 kilometri de municipiul Constanţa are motto-ul „Erare humanum est“ - „A greşi este omeneşte“.
 
 
Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au luat în discuţie luni un nou termen în cazul rejudecării apelului din dosarul „Transferurilor” în care opt oameni din fotbalul românesc sunt acuzaţi de fapte de corupţie. Nicolae Badea, Cosmin Contra, Sică Puşcoci şi Gheorghe Pecheanu s-au prezentat în faţa magistraţilor pentru a fi audiaţi, după ce la termenul trecut instanţa a decis ca aceştia să fie aduşi de poliţie.
 
 
Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au luat în discuţie luni un nou termen în cazul rejudecării apelului din dosarul „Transferurilor” în care opt „grei” din fotbalul românesc sunt acuzaţi de fapte de corupţie. Cu această ocazie magistraţii au decis ca Nicolae Badea, Cosmin Contra, Sică Puşcoci şi Gheorghe Pecheanu să fie aduşi la următorul termen de poliţie.
 
 
Curtea Supremă a prezentat joi motivarea deciziei în dosarul „Transferurilor”, potrivit căreia dosarul trebuie rejudecat, deoarece Curtea de Apel Bucureşti nu a audiat mai mulţi martori la solicitarea celor opt „grei“ ai fotbalului românesc.
 
 
Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au hotărât astăzi ca „Dosarul Transferurilor”, în care greii din fotbal sunt acuzaţi de efectuarea unor transferuri ilegale cu jucători, să se rejudece la Curtea de Apel Bucureşti, instanţă care i-a condamnat la închisoare cu executare pe Ioan şi Victor Becali, Cristi Borcea, dar şi omul de afaceri George Copos.
 
 
Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie de a retrimite dosarul „baronilor“ din fotbal la Curtea de Apel înseamnă rejudecarea acestora după noile prevederi, mult mai blânde cu infracţiunea de înşelăciune, dezvăluie Ion Cazacu, avocatul lui Copos şi Pădureanu.
 
 
Luni, la prânz, judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au hotărât ca „Dosarul Transferurilor“ să se rejudece la Curtea de Apel Bucureşti, lucru cerut de avocaţi din cauza lipsei unei expertize.
 
 
Impresarul de jucători Giovani Becali, inculpat în „Dosarul Transferurilor”, a declarat după ziua maraton de audieri de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie că nu este vinovat de nimic, aducând şi un argument concret pentru a-şi susţine nevinovăţia.
 
 
Cei opt inculpaţi în dosarul „Transferurilor“ au fost condamnaţi de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti, la ani grei de închisoare. Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.
 
 
Instanţa supremă, care a respins, la 19 februarie, cererea procurorilor ca cei implicaţi în dosarul transferurilor să nu părăsească ţara, şi-a motivat astăzi decizia, arătând că probele procurorilor anticorupţie se bazau doar pe materiale de presă. 

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

otto willy
4.03.2014, 18:19:45

Se vede ca ei srau siguri ca vor fi incarcerati, din moment ce si-au mutat domiciliul la Constanta! Inca o incercare de fraudare: se pare ca la Poarta Alba, pungasii traiesc bine! Nu se sesizeaza nimeni?

+3 (3 voturi)
Marius Niculcescu
4.03.2014, 18:22:57

Doamne ajuta! Lichelele astea au distrus fotbalul romanesc. Macar la puscarie sa mearga, daca averile ilicite nu le sunt confiscate.

+1 (1 vot)
Gabriel Gabriel
4.03.2014, 21:10:13

Cat ma bucur pentru fratii Fecaly, mai ales pentru Giovy, fecalul nr.1 din sportul Romanesc.

Adi Fatol
5.03.2014, 11:23:51

Astia nici in inchisoare nu se lasa de smecherii. S-au predat la Constanta ca acolo au oameni mituiti printre gardieni si o sa traiasca mai bine decat noi astia liberi. Credeam ca justitia e la fel pt toti dar se pare ca daca esti corupt si celebru esti respectat peste tot. Ar trebui transferati toti la Jilava dupa atat efort

Modifică Setările