Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Cu două luni înainte de terminarea anului şcolar, începe distribuirea tablelor interactive

0
21 Apr 2021 09:35:14
Autor: Călin Gavrilaş
Table interactive şcolare foto: ISJ Constanţa
Table interactive şcolare foto: ISJ Constanţa

Tablele interactive conţin şi un video proiector care-i ajută pe dascăli şi elevi în desfăşurarea activităţilor online sau faţa în faţă.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa începe miercuri, 21 aprilie 2021, distribuirea unui număr de 211 de table interactive „destinate îmbunătăţirii condiţiilor de predare-învăţare prin intermediul tehnologiei şi al internetului, în 42 de licee din judeţul Constanţa (14 mediul rural, 28 mediul urban)”, se arată într-un comunicat transmis de ISJ Constanţa.

Conform instituţiei, „tablă interactivă” este denumirea generică a unui set de echipamente, format din tablă interactivă şi accesorii de fixare, video proiector, OPS cu 500 GB HDD, software proprietar, alte accesorii specifice.

„Echipamentele vor fi puse la dispoziţia profesorilor şi a elevilor pentru activităţi faţă în faţă şi on-line, contribuind astfel la creşterea calităţii educaţiei oferite în liceele beneficiare”, mai arată ISJ Constanţa.

Acţiunea de distribuire se desfăşoară la Colegiul Naţional Pedagogic Constantin Brătescu din Constanţa, în baza unei programări a instituţiilor şcolare, la intervale orare fixate astfel încât să se respecte distanţarea fizică, precum şi toate măsurile specifice privind prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV-2.

„Reamintim că aceste echipamente au fost achiziţionate de Ministerul Educaţiei- Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanţare Externă în cadrul Componentei 1 Intervenţii sistemice şi la nivelul liceelor, Subcomponenta Proiectul privind învăţământul secundar ROSE, finanţat prin acord semnat de către Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi Guvernul României”, se mai arată în comunicat.

Citeşte şi:

Sunt sau nu fructele de mare de post? Ce răspunde IPS Teodosie VIDEO

În ce pieţe vom găsi miel de Paşte. Carnea provine direct de la crescători din Constanţa şi Tulcea

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările