Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Cum au căzut în păcat Adam şi Eva. ÎPS Teodosie: „Femeile sunt mai curioase“ VIDEO

36
27 Mar 2021 12:10:38
Autor: Mariana Iancu
Ips Teodosie FOTO Vali Vadanoiu, Arhiepiscopia Tomisului
Ips Teodosie FOTO Vali Vadanoiu, Arhiepiscopia Tomisului

ÎPS Teodosie a explicat credincioşilor cum au căzut în păcat Adam şi Eva, primii oameni de pe Pământ şi au fost izgoniţi din Rai.

La slujba din 26 martie 2021, din Postul paştelui, ÎPS Teodosie le-a povestit credincioşilor propria sa versiune privind legenda izgonirii din Rai a lui Adam şi a Evei, cei care au muşcat din măr. 
 
„Cum a invidiat Satana pe strămoşii noştri şi de aceea i-au ispitit. Când a întrebat Diavolul în chip de şarpe pe Eva «Voi de ce nu mâncaţi din toţi pomii Raiului?», ea i-a răspuns: «Noi putem să mâncăm din toţi, dar din pomul cunoştinţei, binelui şi al răului ne-a spus să nu mâncăm că vom muri». În loc să reţină ceea ce a spus Dumnezeu, Satana a venit cu o îmbiere vrednică de luat în seamă: «Nu veţi muri, dar veţi fi ca Dumnezeu, cunoscând binele şi răul». Şi aşa, înşelată, Eva a gustat şi a dat şi bărbatului său, din curiozitate, că femeile sunt mai curioase. Şi atunci au căzut amândoi“
 
Adam şi Eva au fost, după Cartea Facerii, primul bărbat şi prima femeie creaţi de către Dumnezeu. Ei trăiau în Grădina Edenului, dar şarpele i-a ispitit să mănânce fructe din pomul cunoaşterii binelui şi răului, ceea ce Dumnezeu le-a interzis. După ce au mâncat, ei s-au ruşinat de goliciunea lor şi Dumnezeu i-a izgonit din Grădina Edenului pentru a-i împiedica să mănânce din pomul vieţii şi să devină nemuritori.
 

 

Citeşte şi:

A fost sau nu Maria Magdalena iubita lui Iisus Hristos? Cine era femeia din care Mântuitorul a scos şapte demoni

De ce nu au voie femeile în biserică în timpul menstruaţiei şi în perioada lăuziei. Legea dură desfiinţată de Iisus, prin care a redat femeii demnitatea

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

36 Comentarii

Utilizator Adevărul
27.03.2021, 12:30:41

Comentariu considerat abuziv.

Vasilescu Ion
27.03.2021, 12:32:37

«Noi putem să mâncăm din toţi, dar din pomul cunoştinţei, binelui şi al răului ne-a spus să nu mâncăm că vom muri». În loc să reţină ceea ce a spus Dumnezeu, Satana a venit cu o îmbiere vrednică de luat în seamă: «Nu veţi muri, dar veţi fi ca Dumnezeu, cunoscând binele şi răul» - păi nu au murit, deci cine a mințit?

+2 (2 voturi)
Adrian Foangǎ
27.03.2021, 12:36:26

Sarpele radea de dupa pom vazand cum putoarea de Eva mananca marul, si se gandea cat de prosti sunt oamenii.

-1 (9 voturi)
Conductoru'
27.03.2021, 12:41:38

Frica de moarte e ancestrala, nu poate fi controlata de om si de aici toate povestile. Daca era asa de bine in rai de ce era si diavolul acolo?, nu trebuia sa fie un taram al laptelui si al mierii din toate punctele de vedere?Adam si Eva, primiii oameni niste nestiutori, ca niste copii intre ale rautatii si diavolului au fost lasati singuri de Creator, unde era el cand diavolul a inceput ispita Evei? Oare nu aceasta era dorinta lui Dumnezeu sa vada daca omul are curaj sa paseasca in lume?, sa nu fie ca o fiinta imateriala mai curand spirituala cum era in rai?, deci nu cunostea binele si raul atunci cum putea fi o fiinta desavarsita? nu niste copii? Dupa cadere spune cartea facerii in biblie ca oamenii au fost imbracati in haine de carne si piele si au devenit stramosii nostri, la fel ca noi.

+1 (3 voturi)
OmTacut2 มวยโบราณ
27.03.2021, 12:53:20

Genul de comentariu făcut de acest clown îmbrăcat in haine de travestit erau mai degrabă potrivite acum 1000 de ani, nu si in secolul 21. Femeile, in marea lor majoritate, nu toate, trăiesc in secolul 21.

-5 (15 voturi)

Vezi toate comentariile (36)

Modifică Setările