Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Cum se încalcă regulile în prima zi de carantină la Constanţa: Terasa Crazy, deschisă

0
21 Nov 2020 16:10:36
Autor: Mariana Iancu
Terasa Crazy FOTO Facebook
Terasa Crazy FOTO Facebook

Sâmbătă, în prima zi de carantină, poliţişti din cadrul Secţiei 3 şi jandarmi din cadrul I.J.J. Constanţa, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în timp ce desfăşurau o acţiune pe linia prevenirii şi limitării infectării cu virusul Sars-Cov-2, au constatat faptul că, la un local situat pe strada Mircea cel Bătrân, mai multe persoane servesc masa pe terasă.

Având în vedere măsurile impuse prin instituirea carantinei zonale în municipiul Constanţa, prin care deplasarea în exteriorul locuinţei este permisă doar din motive justificate, persoanele în cauză (3 bărbaţi şi 3 femei) au fost sancţionate conform Legii 55/2020, cu amendă în valoare totală de 4.000 de lei.
 
Primele amenzi date în carantină
 
În prima noapte de la instituirea măsurii de carantinare zonală, forţele de ordine au verificat 975 de persoane şi 820 de autovehicule. Totodată, au fost aplicate 40 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum total de 11.250 lei. 
 
Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu / adeverinţa eliberată de angajator. 
 
Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil.
 
Declaraţia pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei/gospodăriei/locului activităţii profesionale, motivul deplasării, data completării şi semnătura.
 

Citeşte şi:

ÎPS Teodosie despre decizia autorităţilor de a interzice pelerinajele: „Îmi voi căuta avocaţi“

VIDEO Procesiune nocturnă condusă de IPS Teodosie într-un sat. Arhiepiscopia Tomisului: „Fără legătură cu pandemia“

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările