Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Cum au petrecut 21 de copii săraci prima lor zi la mare

0
23 Jun 2018 12:39:55
Autor: Mariana Iancu
Prima zi la mare
Prima zi la mare

21 de copii cu posibilităţi materiale reduse, care nu au văzut niciodată Marea Neagră, petrec o vacanţă pe litoralul românesc, în campania de responsabilitate socială #PrimaZiLaMare.

Copiii, cu vârste între 8 şi 14 ani, aflaţi în grija Organizaţiei Umanitare Concordia, se bucură de plajă, mare şi numeroase activităţi pe litoral până duminică.
 
 Joi, vacanţa lor a început cu o vizită la Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa“ din Bucureşti, iar după-amiază au avut prima întâlnire cu Marea Neagră la care visau fără speranţă.
 
Vineri au dat curs provocărilor la jocuri pe nisip lansate de Cercetaşii României – Centrul Local Cercetaşii Marini pe o plajă din Mamaia, iar sâmbătă s-au distrat alături de animatori şi un magician în Eforie Aqua Park. Duminică îşi iau rămas bun de la Marea Neagră şi se întorc acasă, la Ploieşti.
 
„Cei 21 de copii au avut o vacanţă plină, în care s-au jucat pe plajă, în apă şi s-au relaxat. Am urmărit să aibă activităţi distractive şi relaxante, care să le facă prima vacanţă la malul Mării Negre de neuitat. Pentru noi, cu o experienţă de 28 de ani în industria turismului, este un lucru absolut firesc să derulăm astfel de campanii de responsabilitate. Suntem la a doua ediţie a campaniei #PrimaZiLaMare şi vom continua multă vreme, pentru că România are mulţi copii defavorizaţi care nu au fost niciodată pe litoralul românesc“, spune Corina Enache, director de vânzări Paralela 45.
 
Lansată în 2017, campania #PrimaZiLaMare face parte dintr-o serie de campanii de responsabilitate socială derulate de turoperatorul Paralela 45 de-a lungul timpului, care au în prim plan educaţia, copiii defavorizaţi, protejarea mediului şi activităţile culturale.
 
 
Anul trecut, 36 de copii cu posibilităţi materiale reduse, aflaţi în grija organizaţiei Concordia, au petrecut prima vacanţă din viaţa lor pe litoralul românesc, la Jupiter, şi au vizitat Delfinariul, Ferma Animalelor, s-au jucat pe plajă şi au făcut baie în Marea Neagră.
 
 „Credem în tânara generaţie şi ne implicăm constant în dezvoltarea ei. Fiecare copil merită să aibă o copilărie fără griji şi cu momente cât mai frumoase, iar prin campania #PrimaZiLaMare vrem să îndeplinim o parte din dorinţele celor mici. Ne-am propus ca #PrimaZiLaMare să se desfăşoare an de an, pe termen lung, şi dorim sa fie un exemplu pentru celelalte agenţii de turism din România, care să asigure, fiecare după puteri, vacanţe pentru copiii care nu au văzut niciodată marea. Noi ne ocupam cu vacanţe, deci să oferim vacanţe!”, spune dr. Alin Burcea, CEO Paralela 45.
 
La ediţia din acest an turoperatorului Paralela 45 i s-au alaturat Subway Livrări Upground Bucureşti, Subway Constanţa, Cercetaşii României – Centrul Local Cercetaşii Marini şi Eforie Aqua Park, care împreună au asigurat facilităţile şi activităţile pentru copii.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii