Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Cum s-a infectat cu coronavirus angajata Prefecturii Constanţa. DSP a demarat o anchetă epidemiologică

0
7 Jul 2020 14:15:35
Autor: Călin Gavrilaş
Clădirea în care funcţionează prefectura Constanţa
Clădirea în care funcţionează prefectura Constanţa

Prefectul judeţului, George-Sergiu Niculescu, a anunţat că a intrat în izolare la domiciliu după ce o angajată a instituţiei a fost confirmată pozitiv pentru COVID-19.

Informaţia că o angajată a Prefecturii Constanţa a fost testată pozitiv pentru COVID-19 a fost transmisă chiar de prefectul judeţului luni, 6 iulie.

La o zi după ce această ştire a fost făcută publică, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Constanţa a venit cu mai multe precizări, menţionând în primul rănd că a fost deschisă o anchetă epidemiologică în cazul salariatei Prefecturii.

„Din primele date ale anchetei, a reieşit că salariata a intrat în contact cu soţul (confirmat pozitiv COVID, duminică, 5 iulie, fiind simptomatic). Atât ea (fără simptome), cât şi soţul sunt internaţi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa.

În cadrul anchetei au fost identificaţi toţi contacţii apropiati, s-au recoltat exudate naso-faringiene pentru testare RT-PCR COVID-19 şi li s-a recomandat izolarea la domiciliu pe durata incubatiei maxime, de 14 zile”, anunţă DSP Constanţa.

Contacţii vor fi supuşi la o retestare şi în ziua a 7-a.

„Precizăm că specialiştii epidemiologi au oferit toate recomandările privind profilaxia transmiterii în cadrul familiei.

De asemenea, a fost efectuată dezinfecţia suprafeţelor de lucru, a aerului, în spatiile frecventate de persoana identificata ca fiind pozitivă COVID. Izolaţii la domiciliu vor contacta medicii de familie, pentru monitorizare si concediu medical. Vom reveni cu date noi din ancheta”, mai precizează DSP Constanţa.

Pe aceeaşi temă:

Prefectul Constanţei a intrat în izolare după ce o angajată a instituţiei a fost confirmată cu noul coronavirus

Focar de COVID-19 la Primăria Constanţa. Activitatea cu publicul este blocată

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii