Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Cum se transformă ouăle de Paşte în opere de artă. Pot fi vopsite în trei culori, învelite în cravate vechi sau pictate în culorile astrelor

0
9 Apr 2015 15:15:28
Autor: Mariana Iancu
Cum să transformi un ou într-un obiect de colecţie
Cum să transformi un ou într-un obiect de colecţie

Tradiţia spune că pentru Paşte ouăle trebuie să fie vopsite doar în culoarea sângelui Domnului, însă din considerente estetice gospodinele vopsesc ouăle într-o multitudine de nuanţe. Ouăle se vopsesc în Joia Mare.

Tradiţia încondeierii ouălor are o încărcătură biblică. Se spune că Maria Magdalena s-a dus la procuratorul Pilat pentru a-i da vestea cea mare: aceea că Hristos a înviat. Ea purta pe braţ un coş cu ouă. Acesta a râs şi a spus: „Iisus va învia când se vor înroşi ouăle din coş!“. În momentul acela, toate ouăle au devenit roşii. O astfel de frescă, spune părintele Maxim Vlad de la Arhiepiscopia Tomisului, se află la Mănăstirea Sfânta Maria Magdalena din Ierusalim.

Pe internet, în această perioadă au apărut o multitudine de idei de vopsire a ouălor. Simbolul pascal poate fi vopsit în trei culori, învelit în cravate vechi, pe care nu le mai purtaţi sau pictat. Dacă pe ou lipiţi mărgele mici, colorate, produsul va deveni atracţia masei de Paşti.

Câteva metode inedite de a transforma ouăle în opera de artă ni le oferă site-ul www.boredpanda.com.

 
Citeşte şi:
 
Praznicele din Sâmbăta Mare: îngroparea Mântuitorului Isus Hristos şi coborârea în iad
 
Creştinii sărbătoresc astăzi ultima zi înainte de Învierea Mântuitorului Iisus Hristos, zi cunoscută şi sub denumirea de Sâmbătă Mare sau Sâmbătă Patimilor. La miezul nopţii, credincioşii vor ascultă, în faţă bisericilor, slujba de Înviere, la care se va primi lumina şi vestea că Hristos a Înviat.
 
Vinerea Mare, ziua răstignirii lui Iisus Hristos pentru mântuirea întregii firi omeneşti
 
Astăzi este zi aliturgică, adică nu se săvârşeşte nici una dintre cele trei Sfinte Liturghii. Momentul principal al zilei este scoaterea Sfântului Epitaf din altar şi aşezarea acestuia în mijlocul bisericii.
 
Praznicele din Joia Mare: Spălarea picioarelor ucenicilor, Cina cea de Taină, rugăciunea din Ghetsimani şi trădarea lui Iuda
 
În cea de-a patra zi din „Săptămâna Patimilor” sunt prăznuite patru evenimente cu semnificaţii importante. Joia Mare este ziua Cinei cea de taină, a rugăciunii Mântuitorului în Grădina Ghetsimani, a trădării lui Iisus de către Iuda şi cea în care Iisus le-a spălat picioarele ucenicilor săi.
 
Credinţe şi superstiţii în Săptămâna Mare. Ce să faci în Miercurea Mare ca să fii ferit de boli tot anul
 
Săptămâna Mare, numită şi Săptămâna Patimilor, are menirea de a pregăti credincioşii pentru Înviere. Credincioşii care merg miercuri la biserică află mai multe despre păcătoasa care l-a uns pe Isus Hristos cu mir, dar şi despre Iuda Iscarioteanul.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările