Constanţa

articolul anterior articolul urmator

FOTO Darul unui preot din Arad pentru şcoala din Grădina: o statuie a lui Mihai Eminescu

0
15 Jan 2015 19:28:51
Autor: Mariana Iancu
Profesorul Anghel Bardac şi primarul Gabriela Iacobici FOTO M.I.
Profesorul Anghel Bardac şi primarul Gabriela Iacobici FOTO M.I.

Începând de pe data de 15 ianuarie, şcoala din localitatea Grădina se poate mândri cu faptul că are în curtea unităţii şcolare o statuie a lui Mihai Eminescu.

Bustul marelui poet al neamului românesc a fost dezvelit pe data de 15 ianuarie 2015, la 165 de ani de la naşterea Luceafărului.

Povestea statuii are cea divin în ea. Un preot din Arad, Teofil, a ajuns anul trecut pe meleagurile Cheia şi hotarele Casienilor. Paşii lui s-au oprit şi la primăria localităţii.

„La un moment dat mi-a promis că aduce un bust al lui Mihai Eminescu“, ne povesteşte primarul localităţii, Gabriela Iacobici. Au trecut câteva luni şi în toamna anului trecut, preotul a revenit cu bustul lui Eminescu.

Autorităţile locale au demarat apoi operaţiunile pentru realizarea soclului. Aşa se face că în zi de mare sărbătoare statuia a putut fi inaugurată.

La eveniment a participat şi fostul director al şcolii, Anghel Bardac, fiul satului, care o viaţă întreagă şi-a petrecut-o la catedră sau prin împrejurimi, acolo unde a făcut numeroase săpături arheologice împreună cu generaţii de elevi. Toate descoperirile sale se află acum în muzeul şcolii, la loc de cinste.

Actualii elevi ai şcolii au recitat versuri de-ale marelui poet şi au cântat mai multe melodii pe versurile lui Mihai Eminescu. Profesoara de limba şi literatura română a organizat un concurs având ca temă viaţa şi opera şi opera lui Mihai Eminescu.

Vă mai recomandăm:

Mihai Eminescu, turistul nepereche de la malul mării: „Kustenge este un oraş mic, dar îngrijit“

Ziua Mihai Eminescu. Viaţa poetului, reconstituită pas cu pas


 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările