Constanţa

articolul anterior articolul urmator

De ce aleg liceenii Universitatea Ovidius din Constanţa

0
20 Mar 2011 10:23:34
Autor: adevarul
Evenimentele dedicate Unirii Basarabiei cu România vor avea loc la Universitatea Ovidius
Evenimentele dedicate Unirii Basarabiei cu România vor avea loc la Universitatea Ovidius

Dragostea pentru oraş, dorinţa de a fi alături de familie, încrederea în această unitate de învăţământ sau lipsa banilor sunt numai câteva dintre motivele pentru care liceenii aleg să urmeze Universitatea Ovidius.

Febra alegerii unei facultăţi i-a cuprins pe majoritatea adolescenţilor constănţeni din clasele terminale.  Mulţi dintre ei optează pentru Universitatea  Ovidius, oferta fiind variată: 16 specializări.  Anul acesta, instituţia de învăţământ de la malul mării a pus la bătaie 1.562 de locuri la fără taxă şi 5.163 de locuri la cu taxă. 

Cele mai scumpe facultăţi sunt Medicina Dentară şi Farmacia, unde taxa de şcolarizare costă 5.500 de lei, iar cea mai ieftină specializare este Matematică -  Informatică, unde taxa este de 2.000 de lei. Admiterea la cele mai multe specializări constă în concurs de dosare. Examene mai dau candidaţii care vor să urmeze cursurile de Jurnalism, Teologie, Drept, Educaţie Fizică şi Sport, Medicină, Psiholigie şi Arte.

„Ovidius e cea mai tare!“


Adelina Rău (18 ani) este de părere că universitatea de stat este cea mai bună instituţie de învăţământ din oraş. „Vreau să fiu alături de familie, nu pot renunţa la ai mei. Aş pleca în străinătate, în Franţa, dar nu acum. M-aş duce acolo să fac masterul. Îmi place foarte mult la Ovidius, e cea mai tare universitate şi vreau să studiez aici, la facultatea de Litere“, mărturiseşte fata.


Nici băieţii nu sunt de altă părere. „Este cea mai bună din oraş. Eu aş vrea să merg la Politehnică, în Bucureşti, dar dacă nu voi fi admis, o să vin la Ovidius, la Construcţii“, a spus Cosmin Chirică (17 ani).Ori afară, ori aici

Este cazul Claudiei Feraru  (18 ani) pe care lipsa banilor a determinat-o să vină la singura universitate de stat din Constanţa. „Aş vrea să studiez Limbi străine sau Psihologie. Dacă aş fi avut bani, aş fi plecat la studii în America sau Spania, dar cum nu am posibilităţi materiale, prefer să rămân în oraşul meu“, a spus eleva.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările