Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Decizia judecătorilor: O biserică din municipiul Constanţa poate fi demolată

7
17 Oct 2020 09:14:19
Autor: Călin Gavrilaş
Biserica Izvorul Tămăduirii din municipiul Constanţa poate fi demolată
Biserica Izvorul Tămăduirii din municipiul Constanţa poate fi demolată

Sentinţa magistraţilor nu este definitivă, ea poate fi atacată cu apel în 30 de zile de la comunicare. Judecătorii autorizează reclamantul să desfiinţeze lucrările pe cheltuiala Arhiepiscopiei Tomisului.

Magistraţii Judecătoriei Constanţa au soluţionat procesul intentat Arhiepiscopiei Tomisului de Primăria Constanţa. Dosarul are ca obiect autorizarea de desfiinţare a unor lucrări ce vizează o biserică în cartierul Tomis 3 din municipiul Constanţa.

„Admite cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Primarul municipiului Constanţa în contradictoriu cu pârâta Arhiepiscopia Tomisului. Obligă pârâta să desfiinţeze lucrările de construcţie realizate fără autorizaţie de construire la imobilul situat în Constanţa, B-dul Tomis nr. 322, zona Macul Roşu, jud. Constanţa, în termen de 90 de zile de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri”, spun magistraţii.

De asemenea, judecătorii autorizează primăria să desfiinţeze lucrările de construcţie realizate fără autorizaţie de construire în caz de neexecutare a obligaţiei în termenul acordat, pe cheltuiala pârâtei.

„Obligă pârâta să plătească reclamantului suma de 20 lei cu titlu de cheltuieli de judecată, constând în taxa judiciară de timbru. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare”, se mai arată în decizie.

Conform Arhiepiscopiei Tomisului, biserica din zona Macul Roşu s fost ridicată imediat după venirea Arhiepiscopului teodosie în Constanţa. În anul 2002, s-a ridicat aici un „paraclis de lemn, cu o lungime de 21 de metri şi o lăţime de 7 metri”.

Biserica este cunoscută ca biserica „de pe trotuar”, fiind una dintre mai multe locaşuri de cult construite de Arhiepiscopie fără nicio autorizaţie.

În urmă cu câteva luni, preotul Ciprian Stanca, de la o biserică din aceeaşi zonă, a fost condamnat penal definitiv la închisoare cu suspendare deoarece a continuat ridicarea unei biserici fără a avea autorizaţie de construire.

Citeşte şi:

Preotul care a ridicat o biserică fără autorizaţie a fost condamnat. Stâlpul de iluminat trece prin acoperiş

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

nea Ilie de la sculărie
17.10.2020, 09:50:44

popimea face oricum ce vrea la Constanta, ii tine in brate turnatorul teodosie spagoveanu intrebati studentii de la teologie ce calcule isi fac cu privire la programul examenelor din sesiune: - ala 100 de lei, - asta 150 - aici trebuie sa cumparam cartea si tot asa

+2 (4 voturi)
defu gabi
17.10.2020, 10:52:30

Sumele astea sunt valabile pe la toate universitatile romanesti umane si reale... Practica asta e inradacinata de pe vremea lui Ceasca, unde un curs anume, "pt. admitere in conditii bune" (litere, istorie, etc. unde era cel mai ieftin) costa la dom' profesor 2000 de lei (ante '89) bucata...

-1 (1 vot)
Sybil
17.10.2020, 11:43:58

sunt destule biserici facute fara acte, pentru ca preotii cred ca pot face orice si si-or rezolva actele ulterior. Eu nu ii inteleg.Cel putin ar trebui sa se intereseze inainte si sa si-o amplaseze regulamentar, sa nu incurce circulatia, sa abia retragerile necesare fata de limite si dupa sa se apuce de construit, chiar si fara autorizatie. Vor putea intra in legalitate, daca e amplasata corect. Dar daca nici nu e corect dispusa, normal ca lucrarea trebuie desfiintata.

Stefan din Nord
17.10.2020, 12:04:40

Doar BOR si tiganii se cred mai presus de orice lege construind fara nici o autorizatie

0 (2 voturi)
Carmen Obirsanu
17.10.2020, 13:12:50

Ceea ce se vede in imagine nu este biserica. Daca popimea din Constanta are pretentia sa numeasca hadurghia aceea biserica imi pun mari semne de intrebare cu privire la discernamintul lor. Fraieri sint cei care intra in spatiul respectiv care dupa cum vad nu are nici o cale de refugiu in caz de incendiu. Cum poti sa tii adunari publice in spatii inchise fara autorizatie de protectie impotriva incendiului ?

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările