Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Deşeuri din Norvegia, descoperite în Portul Agigea. Ce era declarat în acte

4
22 Apr 2021 11:14:15
Autor: Călin Gavrilaş
Container cu deşeuri - arhivă foto
Container cu deşeuri - arhivă foto

Aproape în fiecare zi, comisarii Gărzii de Mediu şi poliţiştii de frontieră descoperă în Portul Agigea containere cu deşeuri care au ca destinaţie diferite locuri din România.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Constanţa, ai Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud şi ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa au efectuat controlul fizic asupra unui container aflat în Portul Constanţa Sud Agigea, încărcat cu deşeuri neconforme.

Miercuri, 21 aprilie, autorităţile au descoperit un container sosit în Portul Constanţa din Norvegia, încărcat, conform documentelor, cu părţi şi accesorii auto cu un grad de uzură de 15%.

Bunurile erau în greutate de aproximativ 11.000 kilograme şi erau destinate unei firme de pe raza judeţului Suceava, care efectua activităţi de import în România.

„În urma verificărilor s-a stabilit că mărfurile erau declarate în fals la autoritatea vamală, fiind, în fapt, deşeuri neconforme cu documentele prezentate autorităţii vamale. În cauză a fost luată măsura nepermiterii importului pe teritoriul României de către comisarii Gărzii de Mediu Constanţa, cât şi returnarea containerului încărcat cu deşeuri către ţara de origine”, arată Poliţia de Frontieră.

În cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de folosirea de acte nereale şi import ilegal de deşeuri.

Cu o zi înainte, Poliţia de Frontieră anunţa că a fost descoperit un container sosit din Marea Britanie ce era încărcat cu anvelope verzi – deşeuri de cauciuc, în greutate de aproximativ 25.000 kilograme. Destinatarul lui era o firmă de pe raza judeţului Vălcea care efectua activităţi de import în România.

Citeşte şi:

Poluare în Portul Constanţa, în apropierea unei barje încărcate cu cărbune

România interbelică, arătată într-un documentar american din 1935 VIDEO


 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Paun Al
22.04.2021, 11:52:36

Intrarea ilegala in tara a tot felul de deseuri se intampla de multi ani. Noroc cu actualul ministru al mediului, cat va mai rezista, ca acum mai ies la iveala. Dupa atatia ani, de abia acum se mai prind cei ce arunca gunoaie peste tot, se mai afla pe unde se dau foc la gunoaie..

+3 (3 voturi)
Adrian Panaitescu
22.04.2021, 12:04:02

Am fost anul asta la munte si la mare. Este tara intesata cu gramajoare de gunoi, multe din Romania, dar tare mi-e teama ca 80% din ce se arunca acum se arunca din intreaga UE. Sunt ferm convins ca din transformarea Romaniei in sac de gunoi al europei mananca spaga : SRI, Politie, Justitie-magistrati, DNA, politicieni, administratie, inclusiv garda de mediu si autoritatile vamale si portuare. Constanta este un exemplu in care imbogatitii (din spaga probabil, pentru ca nu se produce mai NIMIC in tara) locuiesc in vile fastuoase langa gramezi apocaliptice de gunoi si plastic batut de vant. De mult spuneam ca Romania e o cloaca, prin sistemul care-l are, prin oamenii pe care romanii pun valoare si-i pun la butoane. De cativa ani insa nu mai este o figura de stil, este realitatea!

+2 (2 voturi)
Vasile Naftuli
22.04.2021, 15:29:42

Partenerii strategici intre ale democratiei continua sa ne trimita ajutoare.

Musceleanu
26.04.2021, 19:04:35

Umpleti containerul si cu specialitati din piata Chiliei si trimiteti rambursat imediat la Expeditor !

Modifică Setările