Constanţa

articolul anterior articolul urmator

„Dezastru ecologic” în Portul Constanţa. „Reprezintă focare de poluare ce afectează apa Mării Negre”

5
6 Jun 2020 07:19:51
Autor: Călin Gavrilaş
Mircea Fechet şi un comisar al Gărzii de Mediu                                    FOTO: FB/Mircea Fechet
Mircea Fechet şi un comisar al Gărzii de Mediu                                    FOTO: FB/Mircea Fechet

Situaţia a fost constatată de Mircea Fechet, secretar de stat în Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor. Groapa de gunoi este situată chiar în incinta Portului Constanţa.

„Din păcate am constatat grave deficienţe legate de modul în care instituţiile din subordinea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor şi-au făcut datoria în ultimii ani”, spune Mircea Fechet după ce a efectuat controlul în Portul Constanţa, joi, 4 iunie.

„Chiar în Portul Constanţa, cel mai mare din ţară, am găsit un adevărat dezastru ecologic. Acolo există o rampă unde ar fi trebuit să ajungă doar resturi inerte din construcţii şi demolări, care urmau să fie reutilizate pentru viitoare extinderi ale terminalelor.

În realitate, acolo au fost aruncate ilegal, de-a lungul anilor, zeci de tone de deşeuri de toate felurile: industriale, menajere şi chiar periculoase. Aceste deşeuri depozitate ilegal, abandonate şi ignorate, ani la rând, atât de autorităţile locale, cât şi de instituţiile de mediu care au responsabilităţi în zona de control, reprezintă adevărate focare de poluare care afectează, în egală măsură, solul, aerul, pânza freatică şi apa Mării Negre”, mai spune secretarul de stat.

Mircea Fechet vorbeşte, fără a nominaliza, şi despre alte trei gropi de gunoi din apropierea Constanţei unde ar fi sesizat aceleaşi probleme. „Toţi cei cu responsabilităţi în domeniu trebuie să înţeleagă că punerea în aplicare a legislaţiei de mediu este obligatorie şi nenegociabilă.”

 

Pe aceeaşi temă:

România trimite înapoi gunoaiele britanicilor. Alte 7 containere descoperite în Portul Agigea

Deşeurile din Marea Britanie continuă să sosească în România. 26 de containere descoperite până acum

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Coronavirus Noul
6.06.2020, 07:43:59

Nu cred! Nu se poate! In Constanta lui Mazare si Polaris? In Constanta primarului Fagadau? In orasul acela de langa Mamaia, unde sunt ruinele acelea numite Cazino? E exclus. O fi vreun satuc din alta parte, si n-ati inteles bine.

+1 (1 vot)
Musceleanu
6.06.2020, 12:58:25

A-ti uitat oile plutitoare ...👨‍👩‍👦

+1 (1 vot)
Popa Pius
6.06.2020, 15:00:07

Nu. Aia e in interiorul imprejmuirii portului si ține de Administratia Porturilor Maritime, nu de primarie. De Măzărel ține șatrele de țigani aciuate pe la margine, lîngă poarta 5...

Musceleanu
6.06.2020, 12:54:41

ESTE SURPRINZATOR >>> Pai Dl Comandant al Portului sta numai in birou si nu iese afara ca sa mai viziteze ograda portuara ?? Este foarte ..harnic... Sau probabil se fereste de COVRIG ..... 😏

Nicolai Barbulescu
6.06.2020, 13:13:48

La Constanta Garda de Mediu doarme in birou trebuie un secretar de Stat sa descopere ce alti ani de zile gasesc normal deoarece si acasa au acelasi peisaj.Nimeni nu vede nimeni nu stie asa este statul la Stat.