Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Directorul ARSVOM, Daniel Manole, plasat în arest la domiciliu. Cine sunt ceilalţi inculpaţi

1
1 Jul 2021 06:24:32
Autor: Călin Gavrilaş
Navă Arsvom
Navă Arsvom

Judecătorii de drepturi şi libertăţi ai Tribunalului Constanţa au decis să respingă cererea DNA de arestare preventivă a directorului ARSVOM. Daniel Manole a fost plasat în arest la domiciliu.

Tribunalul Constanţa a luat faţă de inculpaţii Daniel Manole, Petru Ogrinji (administratorul firmei SC Suszi SRL) şi Cristian Antohi (administratorul SC Tehnorex International SRL) măsura arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile, cu începere de la 30.06.2021 până la 29.07.2021.

De asemenea, a admis propunerea DNA de luare a măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpaţii Valeriu Iorga (administratorul SC Blue Line SRL) şi Macovei Ion (SC Concif Baza de Aprovizionare SRL).

DNA anunţa, miercuri seară, reţinerea pentru 24 de ore a lui Daniel Manole, director al Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (A.R.S.V.O.M.) din cadrul Ministerului Transporturilor, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi luare de mită. 

 
De asemenea, au fost reţinute trei persoane fizice, administratori ai unor societăţi comerciale, în sarcina cărora s-a reţinut comiterea unor infracţiuni de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi spălare a banilor. 
 

În cauză, a mai fost dispusă punerea în mişcare a acţiunii penale şi faţă de un alt om de afaceri pentru săvârşirea unor infracţiuni similare. 

 
”În perioada septembrie-noiembrie 2020, inculpatul Manole Daniel, în calitatea menţionată mai sus, împreună cu ceilalţi inculpaţi ar fi constituit un grup infracţional care ar fi avut ca scop achiziţia, cu fraudarea legislaţie primare în materie, de către instituţia pe care o conducea primul inculpat a unui număr de patru nave (trei de salvare şi una de depoluare) în valoare de aproximativ 85.000.000 lei (fără TVA).  Din cercetările efectuate până în prezent, a rezultat că în cele patru contracte încheiate sunt prevăzute clauze defavorabile achizitorului, în sensul că A.R.S.V.O.M. este obligată să plătească pentru cele patru nave mai mult de jumătate din valoarea lor, ca avans, restul banilor fiind plătiţi la recepţia finală”, a transmis DNA. 
 
Sursa citată a menţioat că societatea câştigătoare a licitaţiei doar „ar fi mimat” construcţia acelor nave, în realitate acestea fiind achiziţionate la jumătate de preţ de la o societate comercială din Estonia. 
 
”Pentru contribuţia sa, inculpatul Manole Daniel ar fi fost recompensat cu un procent de aproximativ 3% (cca. 2.000.000 lei) din sumele plătite de A.R.S.V.O.M. către societatea care a livrat navele. Inculpaţilor li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală”, a mai transmis DNA.
 
Citeşte şi:
 
Eleva de 16 ani care se ia la trântă cu sistemul de educaţie. „Suntem nevoiţi să ne apărăm drepturile”
 
Răsturnare de situaţie în cazul fetiţei de 1 an şi 10 luni găsită moartă. Ce a rezultat la autopsie
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Tomescu Tom
1.07.2021, 06:39:58

Ministerul însuși este un grup infracțional foarte bine organizat ....

Modifică Setările