Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Diseară încep concertele Stufstock; cap de afiş este trupa Zdob şi Zdub

0
20 Aug 2010 14:31:16
Autor: adevarul

În Vama veche, săptămâna Stufstock 2010 a însemnat film, fotografie şi rock. Manifestările culturale au debutat luni cu workshop-uri de fotografie şi demonstaţii ale Şcolii de Rock.

Constanţa: Ghidul supravieţuitorului vamaiot

Premierele Stufstock, „gustate“ de sute de spectatori

Constanţa: Vama Veche sub lumini de Oscar

Cu o tradiţie de opt ani, festivalul Stufstock organizat în Vama Veche aduce pe scenă de fiecare dată nume grele ale muzicii rock, jazz sau blues.

Pe lângă showurile muzicale, festivalul acoperă în acest an şi alte forme de exprimare artistică. Turiştii participă la workshop-uri de film, fotografie şi iau lecţii de chitară sau baterie. Cap de afiş la concertele de anul acesta sunt Zdob şi Zdub, care vor cânta în noaptea de vineri spre sâmbătă, şi Nicu Alifantis & Zan, care vor urca pe scenă în noaptea următoare. Vor mai susţine recitaluri în acest weekend trupele Trooper, Luna Amară, Altar şi White Walls.

În paralel cu numele consacrate ale muzicii rock, la festivalul din Vamă participă şi cântăreţi aflaţi la începutul carierei. „Vor fi 12 trupe formate din începători care abordează stiluri precum new jazz, punk, rock sau metal. Este pentru prima dată când «newcomerii» participă la o competiţie organizată în cadrul festivalului“, declară Gabi Georgescu, planificatorul concertelor.

Spectacolele se desfăşoară pe trei scene: scena Rock, situată pe plajă, în nordul Vămii, scena Fusion World Stage şi scena Newcomers. Biletele la concerte costă 20 de lei pe noapte.

Şcoala de rock

Rockschool (Şcoala de rock) oferă lecţii de instrumente la Clubul Goblin pentru cei care vor să experimenteze magia cântatului într-o trupă de muzică. „Cursurile se adresează tuturor celor fascinaţi de muzică, indiferent de vârstă sau de pregătirea pe care o au“, declară Dana Rotăruş, administratorul şcolii. Adrian Popescu (23 de ani) din Bucureşti şi-a perfecţionat tehnica de cântat la chitară în cadrul şcolii. „Am cunoscut şi alţi tineri pasionaţi de muzică la fel ca şi mine. Alături de ei voi întemeia o trupă pe care am decis să o numim «Kevlar»“, spune tânărul.

Fotografie şi film

Pasionaţii de artă pot participa la vernisaje, cursuri sau competiţii. Concurenţii la secţiunile de fotoreportaj, fotografie pe timp de noapte sau nud se întrec pentru diplome şi premii. Lectorii Cosmin Someşan, Luca Achim, Cătălin Săvulescu şi Cristian Crisbăşan ţin cursurile orientate către fotografii amatori, dar şi către profesionişti.


„Participanţii la cursuri vin din toate mediile profesionale, iar mulţi dintre ei nu au pregătire în fotografie. Vrem ca acest workshop să demonstreze că mai există şi altceva pe lume în afara meciurilor de fotbal şi a muzicii de calitate dubioasă“, declară lectorul Cosmin Someşan.

Pe lângă urmărirea proiecţiilor de film, tinerii din Vama Veche sunt încurajaţi să participe la workshop-uri pe tema cinematografiei.

„Regizori de renume, precum Ada Solomon, Adrian Sitaru sau Cătălin Saizescu vor vorbi despre experienţa lor personală şi le vor da sfaturi celor interesaţi de producţia de film. Workshop-ul se va desfăşura ca o discuţie între prieteni“, spune Vlad Gliga, managerul proiectului Fimstock.

Rock

Programul de la scena mare din weekend este următorul:

Vineri, 20 august:

23.10 - Trupa Veche (Bucureşti, pop-rock);

00.10 - byron (Bucureşti, alternative);

01.10 - Urma (Bucureşti, alternative/acoustic);

02.10 - Zdob si Zdub (Republica Moldova, alternative).

Sâmbătă, 21 august:

17.15 - PhenomenOn (Bucureşti, metal);

18.15 - Implant Pentru Refuz (Timişoara, metal/hardcore);

19.15 - Z.O.B. (Bucuresti, punk rock);

20.15 - Altar (Cluj Napoca, hardcore/thrash metal);

21.15 - Kumm (Cluj Napoca, alternative/indie);

22.15 - Omul Cu Şobolani (Bucureşti, alternative/indie);

23.15 - Nicu Alifantis & Zan (Bucureşti, folk);

00.30 - E.M.I.L. (Bucureşti, punk rock);

01.30 - Trooper (Bucureşti, metal);

02.30 - Luna Amara (Cluj Napoca/Bucureşti, alternative metal).

LITORAL 2010 - Citiți aici cele mai noi știri de pe litoral

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările