Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Dobrogea, sub Cod galben de ploi şi grindină

0
28 May 2016 17:58:53
Autor: Sinziana Ionescu
Ploaie torenţială la Constanţa Foto S.I.
Ploaie torenţială la Constanţa Foto S.I.

Dobrogea se află sub avertizare de Cod galben de ploi, descărcări electrice şi grindină, în cursul sâmbetei. Constanţa a fost deja inundată.

Constanţa se află sub avertizare de Cod galben, în partea a doua a zilei de sâmbătă, 28 mai. Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat că vor fi descărcări electrice frecvente, averse din care se vor cumula 25 l/mp, grindină de dimensiuni mici şi medii, intensificări de scurtă durată ale vântului, în centrul şi estul judeţului Constanţa. Aria vizată este delimitată de localităţile: Mihai Viteazu, Cogealac, Săcele, Istria, Corbu, Navodari, Lumina, Ovidiu, inclusiv municipiul Constanţa, Agigea, Mereni, Topraisar, Amzacea, Comana, Eforie, Tuzla, Mangalia, Limanu, Albesti, Chirnogeni.

Avertizarea este valabilă şi pentru judeţul Tulcea, unde aria vizată este delimitată de localităţile: Tulcea, Valea Nucarilor, Sarichioi, Babadag, Stejaru, Topolog, Ceamurlia, Beidaut, Baia, Jurilovca, Dorobanţu, Izvoarele, Frecăţei, Nalbant.

Din cauza ploilor, la dispeceratul societăţii RAJA SA s-au înregistrat 27 de reclamaţii privind sistemul de canalizare stradal din Constanţa. Sesizările au venit din cartierele Km 4-5, Coiciu, Faleza Nord si Poarta 6 si de pe bulevardele Ferdinand, Lăpuşneanu si Soveja.

În urma atenţionărilor meteo, SC RAJA SA s-au luat toate măsurile necesare pentru a se putea interveni cu promptitudine. Astfel, la nivelul municipiului Constanta, dar si in restul judetului, au fost pregatite să intervină 57 de echipe de intervenţie dotate cu wome, vidanje şi pompe de mare putere. Echipele de intervenţie au răspuns la toate aceste solicitări şi multe dintre ele au fost deja rezolvate. Mai mult, lucrătorii au intervenit şi în zonele sensibile ale oraşului, pe strada Ahile Mihail şi în zonele Delfinariu şi Dacia“, a anunţat RAJA SA.

Abonaţii care înregistrează probleme la sistemul de alimentare cu apă potabilă şi canalizare trebuie să sesizeze dispeceratul societăţii la numărul de telefon 0241.66.44.44.

Pe aceeaşi temă:

UPDATE Marele Sirtaki, anulat de ploaia torenţială. Constanţa amână doborârea recordului mondial 

În căutarea nopţii perfecte. Adrian Despot, apel public pentru tinerii cu care a cântat la foc de tabără, pe plaja de la Vama Veche, până dimineaţă

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările