Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Doi elevi geniali din Constanţa au fost admişi la Universitatea Oxford

7
17 Jan 2021 07:51:45
Autor: Călin Gavrilaş
Vlad şi Răzvan au fost admişi la Oxford foto: ICHC
Vlad şi Răzvan au fost admişi la Oxford foto: ICHC

Cei doi tineri, elevi în clasa a XII-a, sunt medaliaţi la multe concursuri de matematică şi informatică. Acum au primit confirmarea valorii lor, fiind admişi la Universitatea din Oxford.

„Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Constanţa se mândreşte cu doi elevi, Vergelea Vlad-Ştefan şi Puşcaşu Răzvan – Ştefan, admişi la una dintre cele mai prestigioase universităţi din lume - Universitatea Oxford”, scriu cei de la liceu pe pagina de Facebook.

Ambii elevi au participat la diverse olimpiade, concursuri, competiţii naţionale şi internaţionale de matematică şi informatică, obţinând performanţe de excepţie, au adus în ţară numeroase medalii şi trofee naţionale şi internaţionale.

Vlad-Ştefan Vergelea este descris de profesori ca „un elev competitiv şi fascinat de lumea cifrelor, care a cunoscut provocările matematicii participând la diverse concursuri.”

Pasiunea pentru ştiinţa şi tainele necunoscute ale matematicii i-au adus premii importante, astfel: la Mathematical Grammar School Cup Belgrad, 2017 – medalie de aur, la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori – medalie de aur, 2018, la Formula of Unity / The Third millennium Math Olympiad – premiul I, 2018 şi 2019, la Romanian Master of Mathematics – medalia de bronz, 2020, la Iranian Geometry Olympiad – medalii de aur, argint şi bronz, la European Mathematical Cup – premiul II premiul I, la European Mathematical Cup - premiul II, la Olimpiada Naţională de Matematică, până acum a obţinut 2 medalii de aur, 2 medalii de argint, o medalie de bronz, premiul II şi premiul ‘Victor Gioncu’ pentru originalitatea soluţiilor.

„Viziunea şi spiritul de inovator sunt calităţile care l-au influenţat pe elevul nostru, Răzvan – Ştefan Puşcaşu, pe parcursul anilor de liceu să participe la diverse concursuri şi olimpiade naţionale şi internaţionale de matematică şi informatică unde a avut ocazia să pună în practică şi în aplicare pasiunea pentru codare, cu scopul de a progresa continuu şi să exceleze la materiile favorite”, spun profesorii de la Liceul teoretic Internaţional de Informatică din Constanţa.

Cele mai importante premii obţinute sunt: calificarea şi participarea la categoria de studenţi a probei de embedded development, din cadrul concursului iTec, şi totodată, a obţinut premiul II la categoria de algoritmică, premiul III la concursul internaţional de robotică Robo Challenge din Bucureşti, unde a avut ocazia să învingă echipa Columbiei, medalii de aur la concursul internaţional Infomatrix, la categoria lego sumo, cu un punctaj maxim la olimpiada de matematica organizată de mai multe universităţi de top din Rusia şi Statele Unite, a obţinut locul I, medalie de aur la concursul Stelele Matematicii. Până acum are strânse trei medalii de argint, două de bronz la olimpiada naţională de matematică şi trei medalii de argint la olimpiada naţională de informatică, dar şi zeci de concursuri online de informatică, precum Google Code Jam.

„La baza acestor performanţe şcolare extraordinare se află o muncă titanică şi multe sacrificii. Puterea de muncă, răbdarea, susţinerea şi încurajările profesorilor, colegilor şi familiei, mereu i-au însoţit în obţinerea unui palmares impresionant de premii, medalii şi trofee naţionale şi internaţionale”, mai spun dascălii.

Citeşte şi:

Liceanul genial al României care i-a făcut pe americani să exclame „Wow!“. Universităţile Columbia şi Harvard se bat ca să-l aibă student

Olimpici promovaţi de un liceu pe panouri publicitare. „Ne mândrim cu ei şi vrem să-i facem cunoscuţi”

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Haram Nelu
17.01.2021, 08:52:03

Domnule manager Martinescu de la Maternitatea Elena din Doamna din Iași va rugam sa ne dati salariile pt luna Decembrie 2020. Avem rate la banci si datorii care nu suferă aminare. Va rugam mult ! Dvs ca manager nu stați in salariu când aveti 20.000 lei lunar plus alte beneficii . Semneaza un salariat .

+1 (1 vot)
Pitrea Piron
17.01.2021, 11:17:44

'Genialitatea' nu se ia precum virusul si nici nu e motiv de mandrie nationala pentru ca nu vine genetic de la daco-romani: vine cu multa munca si seriozitate care iarasi nu e o caracteristica nationala. „La baza acestor performanţe şcolare extraordinare se află o muncă titanică şi multe sacrificii. Puterea de muncă, răbdarea, susţinerea şi încurajările profesorilor, colegilor şi familiei, mereu i-au însoţit în obţinerea unui palmares impresionant de premii, medalii şi trofee naţionale şi internaţionale”, mai spun dascălii ce ne facem cu majoritatea elevilor demotivati si cu rezultate mediocre si proaste? Despre asta ar trebui sa fie articole si nu despre cazuri singulare unde parintii s-au sacrificat pentru meditatii etc ca sa le emigreze copii din tara in final.

+3 (3 voturi)
Mihai Popescu
17.01.2021, 12:07:40

Deci invatamintul romanesc este f.f.f. bun. Dece mai este criticat ? Doar pt. ca peste 50% dintre elevii absolventi de liceu sunt analfabeti functional ?

-1 (9 voturi)
Porky
17.01.2021, 12:43:08

Totul se reduce la bani. Ai bani, poti sa iei meditatii in particular, sa fi mai bun decat ceilalti. La fel, cu bani poti sa cumperi diplome, examene, carnete de condus, joburi bine platite la stat. Nu ai bani, inseamna ca muncesti cinstit sau esti pensionar obisnuit, ghinion.

-3 (9 voturi)
g i
17.01.2021, 14:11:17

Invatamant romanesc cu management turcesc - scoala este parte a sistemului Lumina proprietate privata turca

+6 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările