Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Droguri la festivalul din Mamaia. Români şi străini, prinşi cu stupefiante

1
19 Aug 2019 10:30:14
Autor: Sinziana Ionescu
Droguri şi bani, pe litoral Sursa Poliţia Română
Droguri şi bani, pe litoral Sursa Poliţia Română

Staţiunea Mamaia a fost ţinta poliţiştilor Antidrog în această minivacanţă de Sfântă Mărie. Ei au capturat 46 persoane care aveau droguri la ele.

Poliţiştii Antidrog şi procurorii DIICOT din Constanţa au întocmit 46 dosare penale, în urma unei acţiuni antidrog desfăşurate în decurs de 5 zile în staţiunea Mamaia.

„Acţiunea a fost organizată în perioada 15-18 august a.c., cu prilejul unui festival care a avut loc, în aceste zile, pe litoralul românesc“, a anunţat Poliţia. 

La Mamaia s-a desfăşurat în această perioadă (şi încă mai durează, 15-20 august) Festivalul Sunwaves, la Aza Beach, Mamaia Nord-Năvodari (între Arena Regia şi Hanul Piraţilor).

La acţiunea Antidrog au fost prinşi 45 români şi 1 italian, asupra cărora au fost descoperite sute de comprimate de ecstasy, mai multe pliculeţe conţinând cocaină, ketamină, amfetamină, dar şi muguri de cannabis. Toate au fost confiscate, niciunul dintre cei prinşi nu a fost reţinut. 

Dosarele penale au fost întocmite pentru încălcarea prevederilor Legii 143/2000, privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri*.
 
Legea prevede sancţionarea traficului şi a altor operaţiuni ilicite cu substanţe aflate sub control naţional: „Articolul 2 (1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, fără drept“.

Raidul Antidrog a fost făcut de poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, sub coordonarea procurorilor DIICOT Constanţa. 

Pe aceeaşi temă: 

Panică în zona cluburilor. Poliţiştii de pe litoral vor avea aparate pentru depistarea consumului de droguri

Cum se face trafic de droguri în văzul lumii pe litoralul românesc. „Se urcă băieţii la Mamaia Nord şi pleacă de-a lungul coastei“

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

ASB
19.08.2019, 11:46:47

Tot cu campeneasca dupa ei is "dealerii" astia de guma.

+1 (1 vot)