Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Dumitru Octavian Unc: „Zâmbetul dulce şi bun l-ai ascuns/Lăsându-ne-n schimb o mare de plâns“. Necrologul foştilor colegi

0
24 Oct 2020 11:54:20
Autor: Mariana Iancu
Octavian Dumitru Unc avea 63 de ani FOTO Arhivă personală
Octavian Dumitru Unc avea 63 de ani FOTO Arhivă personală

Cadrele medicale din Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa anunţă că se despart de „un mare om şi un mare doctor“.

„Noi, colectivul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei” Constanţa ne despărţim astăzi, cu nespusă tristeţe, de un mare OM, un mare doctor, un mare profesor, un mare suflet. Profesorul Dr. Dumitru Octavian UNC a plecat, prea repede, la Ceruri, în această dimineaţă, în ciuda eforturilor depuse de colegii noştri. Covid-19 a învins din nou. 
 
Profesorul Dr. Dumitru Octavian UNC a fost şi va rămâne unul dintre cei mai mari chirurgi din Constanţa, din Dobrogea, din România. Unul dintre cei mai mari medici cu care ne mândrim peste hotare. Unul dintre oamenii care a salvat mii şi mii de oameni, aici, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei” Constanţa. 
 
Despre activitatea sa profesională este greu să povestim în câteva cuvinte. M-am iniţiat ca medic stagiar, în secţia de Chirurgie a Spitalului Judeţean Constanţa, unde am primit pentru prima oară”Acul” primei operaţii chirurgicale de la dr. Vasile Sârbu, alături de care am dobândit din dragostea de chirurgie, spunea însuşi Profesorul Dr. Dumitru Octavian Unc.  A venit ca medic stagiar la Spitalul Judeţean Constanţa în1985, în 1994 a devenit medic specialist, medic primar în 1998, iar din 2011 până în 2014 a condus Clinica de Chirurgie din cadrul SCJU Constanţa. A fost iubit de colegi, de studenţi şi de pacienţi, deopotrivă. 
 
Cuvintele sunt prea mici, în aceste momente grele. Transmitem sincere condoleanţe familiei îndoliate. Dumnezeu să-l odihnească în pace!“.
La finalul necrologului, foştii colegi au adăugat două versuri scrise de chirurgul Octavian Unc: „Zâmbetul dulce şi bun l-ai ascuns/Lăsându-ne-n schimb o mare de plâns/ Şi troc ai făcut pe nori doar cu El/ Luându-ţi pe ascuns, pământ prentru cer“.
 
Şi conducerea Bibliotecii Judeţene „Ioan N. Roman” Constanţa anunţă cu mult regret trecerea la cele veşnice a prof. univ. dr. Dumitru Octavian Unc, personalitate a lumii medicale şi culturale constănţene. „Prieten apropiat al bibliotecii şi membru al Uniunii Scriitorilor din România, filiala Dobrogea, ultimul eveniment organizat de prof. univ. dr. Dumitru Octavian Unc în cadrul instituţiei noastre a fost pe 14 noiembrie 2019, de Ziua Dobrogei, când regretatul doctor a lansat volumul de poezie: „Cânturile Dobrogei”, apărut la editura Ex Ponto. Să se odihnească în pace! Condoleanţe întregi familii!“
 
 
Pe aceeaşi temă: 
 
Localitatea Fântânele intră în carantină pentru următoarele 14 zile 
 
O localitate din judeţul Constanţa a înregistrat o incidenţă foarte mare a cazurilor de COVID-19, de 6,01 la mia de locuitori
 
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările