articolul anterior articolul urmator

Dumnezeu a făcut lumea? Teoria religioasă care desfiinţează explicaţiile ştiinţifice - cine este preotul care a inventat ipoteza Universului expandabil

95
2 Apr 2015 02:35:22
Autor: Adrian Boioglu
Adam şi Eva, izgoniţi din Rai după ce au muşcat din măr. FOTO Arhivă
Adam şi Eva, izgoniţi din Rai după ce au muşcat din măr. FOTO Arhivă

95 Comentarii

sebastian hanes
2.04.2015, 08:18:45

Georges Lemaitre nu era un simplu preot. Era un Iezuit, in primul rand, cu studii de mate si fizica. A luat doctoratul cu "l'Approximation des fonctions de plusieurs variables réelles", inainte sa devina preot. Einstein despre Lemaitre : "Vos calculs sont corrects, mais votre physique est abominable". "He died on 20 June 1966, shortly after having learned of the discovery of cosmic microwave background radiation, which provided further evidence for his proposal about the birth of the Universe."

+7 (13 voturi)
Realist
2.04.2015, 09:00:21

Corect Sebastian, des auzi diversi creationisti aducand ca si "proba" ca X om de stiinta era si preot sau era credincios - in ideea disperata ca stiinta nu contrazice religia. Eroare de logica simpla, astfel de argument nu dovedeste decat ca te poti ridica deasupra ideilor preconcepute si dogmatice si poti cerceta realitatea pe baza de dovezi si demonstratii !

+2 (14 voturi)
IS
2.04.2015, 08:29:09

In teorie suntem "brici", practica ne omoara. Adica iata ce lume nebuna exista, cata degradare, cata crima , cata perversitate....Ca inteleg sa nu inteleg in cat timp a facut Dumnezeu lumea conteaza prea putin daca nu tin cont de celelalte legi care ne ajuta sa traim armonios si sa cucerim eternitatea.

0 (16 voturi)
Realist
2.04.2015, 09:13:41

Creationistii (la noi putini si in randul clerului, pentru ca practica ortodoxa se limiteaza la a repeta papagaliceste niste traditii, fara o minima analiza conceptuala) sunt disperati, avansul stiintei si tehnologiei desfiinteaza povestile religioase - pana si Vaticanul a fost nevoit sa accepte evolutionismul, incercand sa-l integreze - exact ceea ce incearca foarte naiv sa faca si preotul citat in articol - cum ca cele 7 zile ale Genezei ar fi epoci geologice. Pai doar asta e problema ? Pai nu se potriveste nicio iota din Geneza cu realitatea demonstrata stiintific. In fata argumentelor seci ale realitatii, alti creationisti bat in retragere si zic: "-Stai dom'le, ca in Biblie sunt relatari simbolice, nu le interpreta ad-literam !" Ehei, pai hotarati-va dragii mei, ori sunt reale ori nu, ori l-a facut pe Adam din tarana (!?) ori nu, ori a facut-o pe Eva din coasta lui Adam, ori nu - etc, etc ! Pai zceti-o fatis, recunoasteti ca Biblia este o culegere de legende si pilde morale (mare parte imprumutate de la civilizatiile timpului), nici vorba de fapte reale. Ce sa mai zic de insusi marele zeu - deloc original, Antichitatea colcaia de zei, se calcau pe picioare ...

+3 (19 voturi)
wolf
2.04.2015, 09:18:10

Nu-mi explic cum este posibil sa mai existe oameni care cred asa ceva. Asta-i cel mai mare mister...(sau poate nu...doar stim cat se zbat popii sa tina religia in scoli...asta-i rezultatul)

+5 (17 voturi)