Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Educatoare infectată cu SARS-CoV-2 la o grădiniţă din Constanţa

1
15 Sep 2020 18:24:15
Autor: Călin Gavrilaş
Arhiva Adevărul
Arhiva Adevărul

Inspectoratul Şcolar a confirmat faptul că un cadru didactic infectat cu COVID-19 a intrat în contact cu cei mici.

 Şapte unităţi de învăţământ din judeţul Constanţa îşi schimbă scenariul de funcţionare după primele două zile de şcoală.
Într-o şedinţă extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a decis că Grădiniţa cu Program Normal şi Prelungit „Colibri” Constanţa va trece de la scenariu 1, la scenariul 3 (doar pentru grupa mare), până pe data de 28 septembrie.

Decizia a fost luată „ca urmare a infectării cu virusul SARS-CoV-2 a unui cadru didactic, care a intrat în contact şi cu o parte dintre preşcolari”, transmite Prefectura Constanţa

Liceul Teoretic „Ovidius” Constanţa va trece de la scenariul 2 la scenariul 3, până pe data de 29 septembrie, după confirmarea a patru cazuri de coronavirus în rândul angajaţilor. Aceştia nu au intrat în contact cu elevii unităţii de învăţământ, doi fiind deja spitalizaţi de săptămâna trecută, alţi doi (personal didactic auxiliar) primind confirmarea seara trecută.

De asemenea, cinci unităţi din localitatea Amzacea (Şcoala Generală Nr. 1, Şcoala Generală Nr. 2 General Scărişoreanu, Grădiniţa cu Program Normal Amzacea, Grădiniţa cu Program Normal General Scărişoreanu şi Grădiniţa cu Program Normal Casicea), vor trece de la scenariul 2, la scenariul 1, fundamentarea iniţială nefiind elocventă, în condiţiile unei rate a incidenţei cumulate de 0 în ultimele două săptămâni.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa va informa unităţile de învăţământ cu privire la modificarea scenariului de funcţionare, iar DSP Constanţa a demarat anchete epidemiologice în unităţile din Constanţa (Grădiniţa „Colibri” şi Liceul Teoretic „Ovidius”).

Citeşte şi:

Cum a reuşit o fată să bată nouă persoane, dintre care patru poliţişti şi trei bodyguarzi. „Putea şi mai mulţi“

Un candidat PNL a inaugurat o şcoală nefuncţională la Constanţa, după care i-a trimis pe elevi acasă. Directorul nu l-a refuzat pe primar pentru că „îi ajută cu dezinfectant”

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Gabriel Gabriel
15.09.2020, 21:06:55

Crima, impuscati-o... Cand vor avea gripa, tot asa ii numarati? s-a dovedit deja ca acest covid e scapat sau plecat de la chinezi, ramane de vazut daca si celelalte guverne au acceptat venirea lui, se pare ca le ofera multe avantaje in materie de indobitocire a populatiei.

-8 (8 voturi)
Modifică Setările