Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Emoţiile bunicului care a încercat cascheta după mulţi ani: „E la fel de grea cum mi-o amintesc“

0
1 Aug 2021 15:30:01
Autor: Mariana Iancu
Bunicul salută la 83 de ani FOTO Şcoala Militară Maiştri de Marină
Bunicul salută la 83 de ani FOTO Şcoala Militară Maiştri de Marină

Bunicul unui elev al Şcolii Militare de Maiştri Militari a încercat din nou cascheta, după mulţi ani: „E la fel de grea cum mi-o amintesc“, a spus el şugubăţ.

Hristu Roşca are 83 de ani. A servit Patria sub tricolor în ţinuta de maistru militar de marină timp de mulţi ani. Cinci i-a petrecut chiar ca parte din colectivul Şcolii Militare de Maiştri Militari a Forţelor Navale. Anul acesta viaţa i-a rezervat o bucurie imensă, aceea de a-i fi alături nepotului său maistru militar clasa a V-a Cristian Gîrţu Sotir în ziua în care acesta a primit primul grad militar din cariera sa. 
 
„A fost încadrat cinci ani în efectivul de cadre al Şcolii Militare de Maiştri Militari de Marină, iar astăzi, când a păşit din nou în curtea unităţii şi-a adus aminte cu drag de clipele petrecute aici. Sunt mândru să am un aşa bunic, un exemplu de masculinitate, iubire, respect şi demnitate în familie. Un bărbat care îşi păstrează intactă forţa de altădată şi care a făcut efortul de a veni de la kilometri depărtare doar pentru a-şi vedea nepotul în momentul absolvirii, alături de restul familiei”, afirmă M.m. V Cristian Gîrţu despre bunicul său. 
 
La venerabila dumnealui vârstă, lui Hristu Roşca i-a fost aproape imposibil să îşi ascundă emoţia. După ceremonie, şi-a felicitat nepotul şi i-a cerut să-l lase să mai probeze o dată cascheta de maistru militar: „Vreau să văd dacă e la fel de grea cum mi-o amintesc. Da, e la fel de grea”. 
 
În cuvintele bunicului de 83 de ani se ascunde însăşi substanţa imensei responsabilităţi pe care tânărul M.m. V Gîrţu o va purta de acum până la sfârşitul carierei. 
 
Bunicul i-a fost întotdeauna model şi l-a inspirat în alegerea carierei. În 2019, la depunerea Jurământului Militar, maistrul militar clasa a V-a Cristian Gîrţu Sotir a rostit fiecare cuvânt cu gândul la bunicul ce-l urmărea cu privirea din public şi şi-a asumat întregul legământ ca pe o promisiune făcută moştenirii primite de la bunicul său. Ce a început domnul Roşca în urmă cu zeci de ani, idealurile care l-au făcut să îmbrace haina militară, toate aparţin acum nepotului la început de drum.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările