Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Epistola sfâşietoare trimisă în Parlament de fiica unor bătrâni măcelăriţi de un criminal eliberat înainte de termen: „Vă consider părtaş la această dublă crimă“

11
14 Oct 2019 18:22:04
Autor: Cezar Pădurariu
Parlamentul României FOTO Adevărul
Parlamentul României FOTO Adevărul

O femeie din Constanţa a trimis parlamentarilor PSD, ALDE şi UDMR o scrisoare deschis prin care le cere să abroge de urgenţă legea recursului compensatoriu. Părinţii femeii au fost ucişi cu bestialitatela sfârşitul lunii august în localitatea vasluiană Zorleni de către un recidivist.

Femeia care le cere parlamentarilor să abroge de urgenţă legea se numeşte Maria Dumitru şi este din Constanţa. Potrivit petentei, citată de G4 Media, scrisoarea a fost trimisă pe 9 octombrie 2019 tuturor parlamentarilor care au votat legea recursului compensatoriu, dar a primit răspuns în ultimele cinci zile doar de la un singur parlamentar, care i-a transmis că este ”o lege criminală, care trebuie abrogată”.

”Părinţii mei, Neculai (86 de ani) şi Elena (82 de ani, handicap grad 1) Coşer, au fost ucişi în noaptea din 21 spre 22 august 2019 cu mai multe lovituri de cuţit şi obiecte contondente de către un individ eliberat mai devreme (la sfârşitul lunii martie) datorită acestei legi. Părinţii locuiau în comuna Zorleni, judeţul Vaslui, unde premierul Viorica Dăncilă a fost de curând în vizită”, a declarat Dumitru, pentru G4Media.ro.

Iată, mai jos, scrisoarea integrală adresată de Maria Dumitru parlamentarilor care au votat legea 169/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal.

”Domnule parlamentar,

Aţi votat în data de 9 mai 2017 DA pentru legea recursului compensatoriu (Lege 169/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal), în baza căreia au fost eliberaţi până acum 21.000 de infractori.

Unul dintre aceştia, eliberat la sfârşitul lunii martie, a intrat în noaptea din 21 spre 22 august 2019 în scop de jaf în curtea şi casa părinţilor mei – Neculai (86 de ani) şi Elena Coşer (82 de ani, handicap grad 1), doi bătrâni fără apărare şi i-a ucis cu sălbăticie, cu mai multe lovituri de cuţit şi obiecte contondente.

Cei care se ocupă de caz spun că nu au mai văzut până acum asemenea violenţă şi agresivitate. Vă invit sa citiţi dosarul, dacă aveţi acelaşi sânge rece ca atunci când aţi votat DA pentru legea recursului compensatoriu, fără să vă gândiţi la consecinţele reale.

Chinul şi durerile prin care au trecut părinţii mei puteau fi schimbate de o secundă. O secundă în care aţi ales altfel. O secundă care le putea salva viaţa.

Dacă această lege nu ar fi intrat în vigoare, ucigaşul s-ar fi aflat şi acum în închisoare, părinţii mei s-ar fi bucurat în continuare de bătrâneţea lor, iar eu şi fratele meu, copiii şi nepoţii noştri i-am fi avut în continuare alături de noi, aşa cum ar fi trebuit să fie cursul normal al vieţii, întrun stat care ar trebui sa ne apere de infractori, nu să îi pună în libertate.

Când aţi votat DA ştiaţi care este numărul celor care vor fi eliberaţi, ştiaţi ce fapte au săvârşit, ce caziere au? V-aţi gândit că mulţi dintre ei vor recidiva? V-aţi întrebat ce mesaj le transmiteţi, reducându-le pedeapsa ad-hoc, fără nici un fel de verificare în prealabil? V-aţi gândit ca aţi semnat poate şi pentru sfârşitul părinţilor sau copiilor dumneavoastră?

De ce trebuie să plătim noi, cetăţenii, pentru lipsa dumneavoastră de interes? Poate că dreptul deţinuţilor trebuie respectat, însă nu cu preţul vieţii tuturor victimelor a căror voce sunt convinsă că o reprezint. Şi vă întreb: dreptul la viaţă al părinţilor mei şi al celorlalte victime cine l-a apărat?

Vă consider părtaş la această dublă crimă şi sper ca această vină să vă urmărească până la sfârşitul vieţii, aşa cum durerea de a-mi pierde părinţii în cel mai crud mod cu putinţă va fi cu mine pentru totdeauna. Nu există noapte în care să nu mă gândesc la suferinţa fizică şi mentală din ultimele lor minute.

Nu mai pot schimba cele întâmplate, dar fac un apel la dumneavoastră: dacă mai aveţi măcar o fărâmă de umanitate şi înţelegeţi rolul şi responsabilitatea pe care le aveţi ca parlamentar, şi anume acela de a aproba legi care să ne permită nouă, copiilor şi părinţilor noştri, cetăţenilor acestei ţări, să trăim în siguranţă în România, ABROGAŢI în cel mai scurt timp legea recursului compensatoriu, care a distrus deja nenumărate vieţi.


Cu multă durere şi revoltă in suflet,
Maria Dumitru“

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

11 Comentarii

Stefan din Nord
14.10.2019, 18:36:47

Lasa doamna ,important e pentru presedintele nostru ca cei corupti sa nu poata beneficia de gratiere sau de posibilitatea de a iesi mai repede gin puscarie Criminalii si violatorii pot sa iasa nu sunt atat de periculosi ca politicieii corupti pentru care s-a organizat si un referendum primavara asta soldat cu un succes rasunator Avem garantia ca periculosul Dragnea nu va iesi inainte de termen asa ca putem dormi linistiti .

-8 (12 voturi)
inuendo
14.10.2019, 18:54:12

Oare știu să citească parlamentarii?

+5 (5 voturi)
Hoher Herman
14.10.2019, 19:18:32

Nu. Majoritatea nu stiu. Si aia care stiu, nu pot intelege ce citesc. Satra de tigani analfabeti. Deci: Lasciate ogni speranza voi ch′entrate.

+2 (4 voturi)
MATEI
14.10.2019, 19:05:25

In Parlament nu este doar lipsa moralitatii ci si incompetenta crasa. Nu poti legifera intr-un domeniu daca nu ai experienta profesionala. Diplomele trebuie sa fie acoperite de competenta. Ca atare se dau legi proaste si se intampla tot felul de tragedii, evident indirect parlamentarii poarta cea mai mare vina dar si noi ceilalti prin faptul ca ii lasam sa prosteasca . Practic tot sistemul public este politizat si dominat de incompetenta ca atare nimeni nu va fi scutit de probleme in sensul acesta. Vedem ce se intampla in politie, magistratura , servicii sociale ....

+6 (6 voturi)
leonard crassas
14.10.2019, 19:54:39

Si totusi sunt cetateni ai acestei tari care vor vota in continuare prostia ,analfabetismul si religia in scoli, adica psd, alde udmr pnl, si hotia. Avem o clasa politica corupta la nivel maxim , si cei care mai au un dram de constiinta nationala nu au cu cine vota. In Romania este in permanenta un razboi politic civil, care nu ajunge la un consens niciodata, Asta face ca marile puteri sa beneficieze de bogatiile patriei pentru nimic, sa fiim gunoiul Europei. Si atunci ne intrebam de ce ne pleaca tinerii ?

+4 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (11)

Modifică Setările