Constanţa

articolul anterior articolul urmator

EXCLUSIV Întoarcerea Iuliei la Sihăstrie. Fugara a revenit cu Poliţia la călugării din munţi

100
18 Feb 2014 22:27:04
Autor: Sinziana Ionescu
Iulia s-a întors la mănăstirea Sihăstria Rarăului pentru a mulţumi stareţului FOTO Arhivă Adevărul
Iulia s-a întors la mănăstirea Sihăstria Rarăului pentru a mulţumi stareţului FOTO Arhivă Adevărul

Abia întoarsă acasă, Iulia Ionescu, adolescenta care a pus o ţară pe jar fugind la mănăstirile din nordul Moldovei, a mers înapoi la Sihăstria Rarăului.

Deşi era aşteptată la şcoală, Iulia Ionescu a mers marţi, 18 februarie, înapoi la mănăstirea de unde a plecat sâmbătă. Fata s-a întors la Sihăstria Rarăului, locul unde a înnoptat vineri spre sâmbătă şi unde s-a destăinuit că este fugită de acasă.

Stareţul Ioan Larion Neagoe este cel care a primit spovedania adolescentei şi i-a permis să rămână peste noapte la mănăstire. Părintele a convins-o să se întoarcă acasă, dând-o în grija unui călugăr, care a condus-o la gara din Suceava şi i-a cumpărat biletul de întoarcere.

Iulia a fost la mănăstire însoţită de doi poliţişti din Bucureşti şi de tatăl ei, Daniel Ionescu.

„Şi poliţiştii, şi tatăl, şi fata, i-au cerut iertare părintelui pentru toate cele întâmplate şi i-au mulţumit pentru c-a avut grijă de ea, pentru că a îndrumat-o să se întoarcă acasă şi i-a dat bani de drum. I-au mulţumit pentru tot ce a făcut pentru ea şi pentru c-a echilibrat-o psihic, din starea în care era“, au relatat pentru „Adevărul“ călugării de la Sihăstria Rarăului.

Vizita Iuliei a avut loc în jurul orei 14. Fata, împreună cu tatăl ei şi cei doi poliţişti, a rămas la mănăstire în seara de marţi.

Iulia Ionescu a pus o ţară întreagă pe jar atunci când a dispărut, miercuri, de acasă. Eevă eminentă la Colegiul Sfântul Sava din Bucureşti, Iulia se destăinuise duhovnicului ei că vrea să se retragă la mănăstire, iar familia ştia acest lucru.

Fata, în vârstă de 15 ani, mai avusese o tentativă de plecare de acasă în urmă cu 3 ani. Ea devenise preocupată de iminenţa Apocalipsei, iar viaţa monahală i se părea cel mai bun refugiu. Iulia a fost găsită pe trenul care mergea de la Suceava la Bucureşti, sâmbătă. Era teafără şi nu fusese victima vreunei agresiuni.

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

FOTO VIDEO Pe urmele Iuliei la Sihăstria Rarăului. Ce a făcut fugara o zi şi o noapte printre călugării din munţi

Iulia Ionescu, adolescenta din Bucureşti fugită la mănăstirile din nordul Moldovei, a poposit într-una dintre nopţi la o mănăstire de călugări din judeţul Suceava. Dispărută de miercuri de acasă, fata în vârstă de 15 ani a ajuns vineri seara la mănăstirea Sihăstria Rarăului, lângă Câmpulung Moldovenesc.

EXCLUSIV Cum a fost ascunsă Iulia Ionescu în Mănăstirea Sihăstria Rarăului. Stareţul Ioan Larion Neagoe: „Îmi pare rău că am păcălit Poliţia“

Misterele dispariţiei Iuliei Ionescu încep să se dezlege. Fata s-a ascuns la Mănăstirea Sihăstria Rarăului din Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava, iar călugărul care a condus-o la gară provine din acest lăcaş de cult.

 
Călugării de la mănăstirea Sihăstria Rarăului din Suceava, acolo unde Iulia Ionescu a stat în noapte de 14 spre 15 februarie, au postat pe contul de Facebook al locaşului de cult o scurtă relatare a celor întâmplate. Fără să dea nume, monahii au vorbit despre venirea Iuliei la mănăstire şi despre cauza care ar fi determinat-o să-şi ia lumea în cap. Aceasta ar porni din şcoală, unde nişte profesoare practică metode terapeutice neconvenţionale.
 
Spovedania duhovnicului Iuliei, părintele Visarion: „Trimitea mailuri în care vorbea de Apocalipsă şi călugărie“
 
La vârsta pubertăţii, Iulia Ionescu îi vorbea la nesfârşit părintelui Visarion Alexa despre inevitabilul Apocalipsei şi despre refugiul în viaţa monahală. Şi asta se întâmpla de trei ani, de când fata avea 12 ani. Preotul Eugen Tănăsescu, blogger „Adevărul“, a stat de vorbă cu duhovnicul fetei.
 
Duhovnicul Iuliei, părintele Visarion: „Acum sunt mai atent la propriii copii“
 
Părintele Visarion Alexa, duhovnicul Iuliei Ionescu, a mărturisit că experienţa adolescentei fugite la mănăstire l-a făcut să fie mai preocupat de copiii săi şi de tentaţia Internetului asupra lor.
 
Cum a fost depistată Iulia Ionescu, eleva eminentă de la Sf Sava. Şeful trenului, martor chemat de poliţişti sub acoperire
 
Iulia Ionescu, eleva de 15 care a dispărut săptămâna trecută din Bucureşti, a ajuns în această dimineaţă acasă. Între timp ancheta în acest caz continuă, iar surse judiciare susţin că fata a fost găsită de fapt de către poliţişti, iar Cornel Grigoriciuc, şeful de tren despre care s-a spus iniţial că a găsit-o pe tânără, a fost chemat în compartimentul în care aceasta se afla de poliţişti pentru a fi martor în caz.

Iulia Ionescu a fost găsită teafără. Eleva dispărută miercuri din Capitală venea cu trenul de la Suceava spre Bucureşti

Iulia Ionescu (15 ani), eleva de la Colegiul „Sf. Sava” din Capitală, dată dispărută miercuri, a fost găsită, sâmbătă, într-un tren internaţional care venea de la Moscova şi mergea spre Sofia. Adolescenta s-a urcat în tren la Suceava pentru a ajunge la Bucureşti, fiind identificată de angajaţii CFR.

Fata, duhovnicul şi duşmanii BOR

Suntem în Duminica Întoarcerii Fiului Risipitor. Dacă ar fi să ne uităm la cazul Iuliei Ionescu, l-am putea numi foarte bine „Duminica întoarcerii fiicei risipitoare”. Sau a neîntoarcerii fiilor duşmănoşi ai Bisericii, care au găsit momentul să-I mai dea un ghiont, neînţelegând mare lucru din existenţa ei.

Mesajul părinţilor Iuliei Ionescu, eleva din Bucureşti care a dispărut: „Nu a plecat să se călugărească. E într-un loc ascuns, lipsită de libertate, în suferinţă”

Familia Iuliei Ionescu, eleva în vârstă de 15 ani, din Capitală, care este dată dispărută de miercuri, 12 februarie, a transmis un mesaj public prin care susţine că fata nu a fugit la o mănăstire, să se călugărească, variantă prezentată de mass-media, în ultimele zile.
 
 
Iulia Ionescu (15 ani), elevă în clasa a IX-a la Colegiul ”Sfântul Sava”, unde a intrat cu media 10, pare să fi intrat în pământ, de miercuri la ora 12.00, când a fost lăsată de mama ei la staţia de metrou Eroilor. Aici s-au despărţit, femeia plecând spre serviciu, iar copila spre şcoală.
 
 
Tatăl elevei în vârstă de 15 ani, de la Colegiul „Sf. Sava” din Capitală”, care a dispărut miercuri, este de părere că fiica lui a fost ademenită în nişte cercuri „extremiste“. Bărbatul se bazează pe faptul că, în urmă cu câteva zile, fiica lui, Iulia, i-a trimis un mesaj duhovnicului ei în care îi spunea că vine Apocalipsa şi că ar trebui să se roage.
 
 
După ce Daniel Ionescu, tatăl fetei dispărute miercuri în Capitală, a declarat că fiica sa în vârstă de 15 ani avea un duhovnic, sociologul Alfred Bulai a explicat, pentru „Adevărul“, că acest lucru nu este considerat normal într-o societate modernă.
 
 
Daniel Ionescu, tatăl fetei dispărute miercuri, a declarat că Iulia obişnuia să îi lase scrisori mamei sale în care să îi spună că o iubeşte sau că regretă dacă a suparat-o. După ce Iulia Ionescu, tânără dispărută, i-a trimis un mesaj duhovnicul său în care i-a scris că Apocalipsa este aproape, preotul a fost audiat de poliţişti.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

100 Comentarii

Klaus Golannis
18.02.2014, 22:31:58

"Şi poliţiştii, şi tatăl, şi fata, i-au cerut iertare părintelui pentru toate cele întâmplate..." Asta e tara in care traim, si ne meritam soarta!

+6 (54 voturi)
We
18.02.2014, 23:16:07

Foloseste singularul, paralelule. De fetele care merg in Italia pentru prostitutie ? Nici un articol, subiectul nu conteaza, doar ca o fata a mers la Manastire, da, comentam si comentam.Suntem "revoltati" ca facut o astfel de alegere in schimbul cabinetului de ginecologie pentru un avort. Mentalitati strambe si din ce in ce mai strambe.

0 (66 voturi)
Tomsa II
18.02.2014, 23:10:30

Ce politisti piosi avem...Da' nu va suparati, de ce ar fi dorit politistii sa innopteze la manastire? Nu cumva ca sa ia niste declaratii?

+2 (26 voturi)
mircea georgescu
18.02.2014, 23:12:42

Sa stim si noi gradul si functia staretului si al tatalui! Servim Patria!

+3 (27 voturi)
We
18.02.2014, 23:18:34

Daca alegea sa lucreze intr-un club de noapte nu era nici o problema, cu siguranta nu aparea pe aici. Dar ca a mers la Manastire.... asta da stire... pentru aberanta societate.

+8 (42 voturi)

Vezi toate comentariile (100)

Modifică Setările