Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Exerciţii româno-bulgaro-americane în Marea Neagră. Ţara noastră a fost reprezentată de fregata Mărăşeşti

4
16 May 2021 11:04:23
Autor: Mariana Iancu
Imagini din timpul exerciţiilor navale FOTO Forţele Navale
Imagini din timpul exerciţiilor navale FOTO Forţele Navale

Fregata „Mărăşeşti” a acostat sâmbătă, 15 mai, în portul militar Constanţa, după ce a participat la Exerciţiul „Tomis 21” şi la o serie de antrenamente comune cu marinari din Bulgaria şi SUA.

În perioada 10-15 mai, echipajul fregatei „Mărăşeşti” a executat, împreună cu echipajele altor cinci nave militare româneşti, trageri cu sistemele de artilerie de la bord, în care au fost utilizate sute de unităţi de muniţie, iar la finalul săptămânii nava a desfăşurat o serie de exerciţii comune împreună cu corveta bulgărească BGN „Bodri” şi nava de patrulare americană USCG „Hamilton”, conform unui comunicat de presă al Forţelor Navale. 
 
Marinarii de la bordul celor trei nave partenere au exersat proceduri operaţionale NATO de monitorizare a traficului maritim, de interogare nave suspecte şi de inserţie aeriană a unor echipe de inspecţie şi control, în cadrul cărora a fost utilizat elicopterul navei americane. 
 
Activităţile de instruire comune desfăşurate pe mare se înscriu în sfera parteneriatului strategic româno-american şi consolidează interoperabilitatea aliată pentru asigurarea securităţii în regiunea Mării Negre. 
 
Nava de patrulare americană USCG „Hamilton” a desfăşurat, în ultimele trei săptămâni, misiuni de monitorizare a situaţiei din spaţiul pontic şi a executat antrenamente comune, pe mare, atât cu nave militare aliate din Bulgaria şi România, cât şi cu nave partenere din Georgia şi Ucraina.
 
 
Vă mai recomandăm:
 

Rusia a blocat o treime din Marea Neagră. Ce arsenal aduc, în replică, aliaţii în zonă

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Lucifer
16.05.2021, 11:12:58

Fregata Mărăşeşti este de pe timpul luptelor de la Mărăşeşti din 1917, nu-i aşa? Apropo, despre cele 4 corvete care trebuie să le facă francezii, ce se mai aude? Eu am auzit că nu vor să le facă, că supără pe ruşi.....

-4 (4 voturi)
Mihai Popescu
16.05.2021, 11:25:31

Kaka maka ! Cheltuieli inutile !

-3 (3 voturi)
La-Sha Zevescu
16.05.2021, 11:45:00

Ce chestie. Hamilton are cod de paza de coasta, iar Hamilton a fost trezorierul US care s-a implicat in crearea pazei de coasta. Initial am zis ca a incurcat Mariana borcanele, dar nu, are perfecta dreptate. Desi cutter pentru paza de coasta, in mod ‘normal’ Hamilton e parte a Carrier Strike Group 10, deci nava de escorta pt portavionul USS George Bush, CSG10. Ce pisici ar face un CSG cu un amarat de cutter de paza de coasta e peste umilele mele cunostinte navale. De notat si ca USS Monterey care ne-a vizitat e parte tot a CSG 10. Sa intelegem ca CSG 10 e alocat Marii Negre? Daca da, nu-i rau, USS George Bush e ‘super carrier’ si destul de nou, 2011. Si poarta avioanele mele preferate, F/A 18 Hornet.

-3 (3 voturi)
Amdo Odma
16.05.2021, 12:00:08

Au mai folosit si ei munitia, ca expira si rugineau si tevile. Sa traga cat mai mult, pana trebuie inlocuite tevile din cauza uzurii.

-6 (6 voturi)
Modifică Setările