Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Facturile Arhiepiscopiei Tomisului depăşesc 60.000 de lei: „Credincioşii sunt afectaţi pentru că ei suportă facturile Bisericii”

23
27 Jan 2022 17:57:41
Autor: News.ro

Facturile la utilităţi la Arhiepiscopia Tomisului şi la Catedrala Arhiepiscopală depăşesc 60.000 de lei pentru ultima lună, iar reprezentanţii Arhiepiscopiei au precizat că vor avea discuţii cu furnizorii atât pentru reeşalonarea acestora, cât şi pentru o renegociere a tarifelor.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Eugen Tănăsescu, a declarat că facturile la utilităţi la sediul Arhiepiscopiei sunt de peste 52.000 de lei, la care se adaugă o factură de aproape 10.000 de lei pentru încălzire la Catedrala Arhiepiscopală. 
 
Astfel, încălzirea pentru sediul Arhiepiscopiei este de 28.000 de lei, fiind furnizată de Societatea de Termoficare Constanţa, factura pentru curentul electric la Arhiepiscopie este de 16.300 de lei, iar cea pentru încălzirea căminului Seminarului Teologic este de 8.000 de lei.
 
Eugen Tănăsescu a precizat că facturile sunt cel puţin duble comparativ cu anul trecut şi a dat ca exemplu preţul plătit într-o lună din iarna anului trecut pentru încălzirea Arhiepiscopiei, care a fost de 12.000 de lei. 
 
Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului a declarat pentru News.ro că se va încerca o discuţie cu furnizorii pentru reeşalonarea facturilor. 
 
"Încercăm să discutăm cu furnizorii o reeşalonare a preţurilor şi vedem dacă putem renegocia preţul. Ne mai gândim să reclamăm situaţia autorităţilor statului, dar în acest caz vorbim de persoane juridice şi nu ştiu dacă se aplică acest lucru. Toată lumea a fost lovită de creşterea aberantă a facturilor la utilităţi. Nu ştiu ce se întâmplă, dar dublarea unei facturi înseamnă că şi persoana trebuie să îşi dubleze veniturile ca să poată plăti. Ei când au făcut chestia asta nu s-au gândit că pot apărea probleme, nu există o predictibilitate”, a declarat Eugen Tănăsescu. 
 
El a precizat că aceste facturi sunt plătite de credincioşi. 
 
"Facturile le plătesc credincioşii. Banii Bisericii sunt banii credincioşilor. Noi nu primim bani pentru utilităţi. Credincioşii sunt afectaţi pentru că ei sunt cei care suportă facturile Bisericii. Prin donaţii, prin acele servicii religioase care se fac. Toată lumea întreabă unde sunt banii Bisericii. Aici se duc banii Bisericii”, a precizat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

23 Comentarii

Mironov George
27.01.2022, 18:02:33

Pai nu sustineti voi ca bisericile sunt ale voastre, ale BOR?? Daca-s ale voastre, incadrate la categoria mijloace fixe, trebuie sa suportati si cheltuielile aferente. Sau voi popii sunteti numai cu incasarile, platile / cheltuielile fiind suportate de enoriasi. Mai vindeti din caftanele si toiegele aurite si platiti facturile. Ce suntem noi vinovati ca v-ati intins in tara "mai mult decat va tine plapuma"?

+14 (16 voturi)
Conductoru'
27.01.2022, 18:29:32

Becuri LED si mai stingeti si lumina cand nu e nimeni pe acolo!, plus unele biserici se incalzesc cu aerul conditionat, si asta costa.

+10 (12 voturi)
Sandel
27.01.2022, 18:29:55

Normal, porcii se-nfrupta si prostii platesc. Numai incalzire in pardoseala, lumini pe fatade si candelabre cu sute de becuri,etc. da la plata sa dea tot enoriasii bani desi au fost jefuiti de la nastere, cununie, sfintiri de case si inmormantari, ba si parastase si pomeniri.

+13 (15 voturi)
Tomescu Tom
27.01.2022, 18:34:45

Facturile bisericii ..le plătesc fraierii 😂 . " Banii Bisericii sunt banii credincioşilor " .. 🤣 Pe bune ..???? Este exact pe dos ...

+8 (10 voturi)
mircea miricioiu
27.01.2022, 18:37:42

de asta se traieste bine in bor. cetateanul le plateste totul, si hainele scumpe, si limuzinele, si facturile la curent, si agapele fratesti, si cate toate celelalte. iar " o reeşalonare a preţurilor " este absolut exclusa. eventual o esalonare a datoriilor, a valorii facturilor.

+11 (13 voturi)

Vezi toate comentariile (23)

Modifică Setările