articolul anterior articolul urmator

Facultate de nişă, cu perspective uriaşe pe piaţa muncii. Studenţii primesc oferte de angajare, iar salariile în domeniu ajung la sume ameţitoare

17
20 Jul 2019 08:56:39
Autor: Sinziana Ionescu
Studenţi la Facultatea de Ştiinţe Aplicate şi Inginerie din Constanţa Sursa FSAI
Studenţi la Facultatea de Ştiinţe Aplicate şi Inginerie din Constanţa Sursa FSAI

17 Comentarii

Ionel Marcu
20.07.2019, 09:13:05

Deși e o facultate pentru elevii slabi la învățătură, șmecherii care au gândit reorientarea facultății spre practică atrag tocmai prin asta și prin termenii introduși în denumirea celor patru secții, pentru a sublinia orientarea spre practică: „Științe aplicate și inginerie”, „Fizică tehnologică”, „calitatea produselor de consum în raport cu mediul”. Sigur, decât alți avocați, alți politruci, alți economiști, alți profesori, mai bine așa.

+1 (9 voturi)
George Curious
20.07.2019, 09:34:01

In Romania se vorbeste numai de universitati, politica si biserica. Avem nevoie de programe TV, cum sa construiesti un dulap, cum sa repari o chiuveta, sa faci croitorie etc, asa cum au nemtii programe. Nu este nici o rusine sa devii electrician, constructor, agricultor, instalator, croitor/croitoreasa. Se castiga destul de bine. Multi elevi care nu au reusit la facultate devin someri deoarece este o rusine sa fii electrician, iar, din partea statului roman nici o incurajare. Politicienii se ocupa tot timpul de buzunarele si functiile lor inalte, de elaborat legi cum sa scape de puscarie si, nu mai este timp pentru elevi si programe de orientare spre o meserie buna.

+5 (9 voturi)
Iosiv Varga
20.07.2019, 10:28:29

E bine sa avem macar o facultate care nu produce someri! Bravo lor! Poate ca si ale facultati se vor indrepta catre cererile pietii,ceeace e normal intr-o economie de piata! Ne-am trezit sau ne trezim dupa 30 de ani pierduti?E totusi spre bine!

-2 (6 voturi)
Petru Onisim
20.07.2019, 10:44:51

In articol ne sunt prezentate persoane "de succes" din domeniul petrolului și gazelor. Dar exista o universitate la Ploiești de Petrol si Gaze; putem deduce sau înțelege ca Universitatea Ovidiu ii face concurenta? Majoritatea societăților care lucrează în domeniul gazelor(montare,distribuție, întreținere etc) sunt create de absolvenții Universității ploieștene, inclusiv cei care lucrează pentru forajul sondelor terestru sau marin.Dintotdeauna cei care au lucrat și lucrează în domeniul petrolului/țițeiului sunt plătiți bine pentru a nu reaminti pe cei care lucrează pe platformele marine unde condițiile de lucru nu sunt de invidiat.

+3 (3 voturi)
ion carutasul
20.07.2019, 11:37:03

Ovidiu facultate ? Se pare ca mari specialisti ai tuturor domeniilor enumerata sunt aici . Chiar asa ? Valoarea unor universitati este data de FI (factor de impact) a ceea ca publicat ,realizat stiintific ,premii Nobel . Acum despre ce este vorba .ca vad ca unii comentatori au pus botul . De unde angajari in companii de top sau le lipsesc astora de la Ovidiu candidatii ?

+6 (8 voturi)