Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Fără lumini de Sărbători în Constanţa. Primar: „Mai puţine beculeţe, mai mult respect pentru priorităţi”

2
2 Dec 2020 15:47:03
Autor: Călin Gavrilaş
Bulevardul Brătianu din municipiul Constanţa
Bulevardul Brătianu din municipiul Constanţa

În timp ce alte oraşe din România au inaugurat iluminatul festiv pentru perioada Sărbătorilor de Iarnă, primarul Vergil Chiţac a anunţat că municipiul Constanţa nu va avea aşa ceva.

Atmosfera de sărbătoare creată de iluminatul special va lipsi de pe străzile municipiului Constanţa. Decizia îi aparţine primarului Cergil Chiţac care a anunţat printr-o postare pe Facebook că oraşul nu va fi ămpodobit cu luminiţe.
 
„Într-un an în care sărbătorile sunt umbrite de pandemie, într-un an în care ne dăm seama că priorităţile primăriei ar fi trebuit să fie altele, refuz să cheltuim în continuare sume importante de bani pentru luminiţele de sărbători.
 
Spitalul de Boli Infecţioase, şcolile şi liceele, terenurile de sport şi parcurile ar fi arătat altfel dacă bugetul acestei instituţii ar fi avut alte priorităţi! Este un an în care decesele umbresc viaţa cotidiană şi ne arată câte lipsuri avem. Nu sunt paturi în spitale, nu sunt măşti si mănuşi suficiente, ne lipseşte personalul medical, aşadar nu cred că putem vorbi de cheltuirea a peste 1 milion de euro pentru decoraţiunile de sărbători”, spune Chiţac.
 
Pentru a-şi explica decizia, edilul vorbeşte despre investiţiile făcute de fosta administraţie la Spitalul de Boli Infecţioase: în anul 2018 - 860.440 de lei, iar în anul 2019 -  54.334 lei.
 
„Avem de renovat şcolile şi liceele, avem de civilizat pieţele, avem de recuperat mult pentru viaţa sănătoasă a acestui oraş”, spune primarul.
 
Vergil Chiţac a cerut ajutorul unor firme private pentru a amenaja anumite zone cu luminiţe în câteva locuri din oraş dar deocamdată primarul nu a anunţat dacă vreun om de afaceri a acceptat această propunere.
 
Toţi fac afaceri aici şi ar putea întinde o mână de ajutor, Crăciunului! La anul aş vrea să le producem noi! Sunt licee tehnice şi firme constănţene ce pot realiza decoraţiunile, iar banii sa rămână în Constanţa. Vreau să întelegeţi că această decizie este pentru dumneavoastră! Mai puţine beculete, mai mult respect pentru adevăratele priorităţi”, conchide Vergil Chiţac.
 
Citeşte şi:
 
 
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Popa Pius
2.12.2020, 15:49:32

Început promițător de la Moș Teacă. Dar să înceapă întîi cu propria ogradă, directorii lăsați de besedeu prin primărie.

+1 (1 vot)
Mironov George
2.12.2020, 16:12:12

Cum, ne abatem de la politica de stat: "STADIOANE SI BISERICI"???? Se pare ca ne-a "venit mintea la cap". Are si pandemia asta urmari pozitive in unele orase. In altele se continua in acelasi stil, ca doar este an electoral.

+1 (1 vot)
Modifică Setările