Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Farmecul Constanţei interbelice: expoziţie virtuală a bijuteriilor arhitecturale din centrul vechi al oraşului

0
29 Oct 2020 10:13:43
Autor: Mariana Iancu
Farmecul oraşului FOTO Constanta Old Memories
Farmecul oraşului FOTO Constanta Old Memories

Cu prilejul Zilei Mondiale a Oraşelor, Primăria Municipiului Constanţa împreună cu Ordinul Arhitecţilor din România - Filiala Dobrogea organizează vineri, 30 octombrie, expoziţia virtuală „Peninsula interbelică”.

Expoziţia va fi vernisată de către arhitectul Radu Cornescu, începând cu ora 11:00 pe pagina de Youtube a Primăriei Constanţa.
 
Organizată în cadrul proiectului „ALT/BAU – soluţii alternative şi integrate pentru activarea clădirilor neutilizate”, expoziţia va prezenta bijuteriile arhitecturale din centrul istoric al Constanţei, realizate în stilul modernist, pentru care municipalitatea, cu ajutorul Grupului de lucru URBACT, constituit din reprezentanţi ai organizaţiilor şi instituţiilor interesate, studiază soluţii pentru activarea lor.
 
Proiectul ALT/BAU reprezintă o reţea de transfer prin care, timp de doi ani, toate oraşele participante împărtăşesc idei, soluţii, dar şi modele de succes prin care au reuşit să dea o a doua şansă clădirilor istorice degradate.
 
 

Vă mai recomandăm:

Cum s-a dus farmecul de altădată din Vama Veche: de la ţinutul sălbatic al anilor '80, străbătut de turme de mioare, la refugiul destrăbălării tinerilor rebeli 

FOTO Farmecul de altădată al boemului 2 Mai: locul unde domnii de la Bucureşti se dezbrăcau de haine şi de griji

FOTO VIDEO Turistă suedeză în anii '80: „Plaja din Mamaia e cea mai bună din Europa“. De ce nu mai avem turiştii străini de altădată pe litoralul românesc

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările