Constanţa

articolul anterior articolul urmator

FASCINANT Cetatea a înviat! Spiritul vechiului Tomis, recreat în tabăra dacilor şi romanilor, la Festivalul Antic GALERII FOTO

0
18 Aug 2012 12:06:40
Autor: Sinziana Ionescu
Festivalul Antic Tomis. Dacii şi romanii sunt la Constanţa
Festivalul Antic Tomis. Dacii şi romanii sunt la Constanţa

Vineri seara a debutat Festivalul Antic Tomis, manifestare mult-aşteptată la Constanţa! La Termele Romane din dreptul Edificiului Roman cu Mozaic, în parcul de pe valea portului, dacii şi romanii şi-au aşezat tabăra unde îşi aşteaptă urmaşii, pe românii care vor să-i cunoască.

Festivalul este o ocazie unică pentru constănţeni şi turişti de a veni în contact cu ţinuta, obiceiurile şi stilul de viaţă al celor două popoare din care s-a format popoul român.

Atmosfera a fost recreată cu ajutorul unor pasionaţi de istorie. Strigătul pătimaş „Dacia liberă!!“ s-a auzit pe străzile din centrul vechi al Constanţei, unde dacii, alături de romani, au pornit vineri într-o procesiune.

GALERIE FOTO


FOTO: TEO TUCAN - ZIUA DE CONSTANŢA


Lumea i-a însoţit pe tot parcursul paradei şi a rămas cu ei toată seara, fascinată de tot ce se întâmplă.

După ce a rostit versuri de Ovidiu şi Homer, Tribunul Cetăţii Tomis, actorul Liviu Manolache, a aprins flacăra acestui festival, împreună cu Tomiris/Constanţia, în pielea căreia a intrat Corina Martin, preşedinta Asociaţiei Litoral.

I-a asistat Paul Cheptea, preşedintele Terra Dacica Aeterna, asociaţia din Cluj-Napoca parteneră a evenimentului. Porumbei albi s-au înălţat către cer, marcând momentul festiv.

Organizatorii au prezentat în detaliu hainele dacilor şi romanilor, meşteşugurile acestora şi ca totul să fie cât mai veridic a fost reconstituită şi bătălia dintre daci şi romani.

GALERIE FOTOFOTO ADRIAN MERGIANI

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările