Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Focar de coronavirus la un detaşament al ISU. Un pompier a murit, iar 10 sunt confirmaţi cu COVID-19

3
23 Apr 2020 09:39:58
Autor: Călin Gavrilaş
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

10 pompieri ai detaşamentului ISU sunt internaţi în spital cu COVID-19, iar zilele trecute un alt pompier a murit infectat cu coronavirus.

„La nivelul detaşamentului Cernavodă au fost confirmaţi 10 pompieri avand Covid 19. Aceştia sunt internati in spital, iar din ultimele informaţii pe care le avem aceştia sunt asimptomatici”, transmite Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobogea.

Tot în acest detaşament s-a înregistrat şi primul deces al unui pompier militar, cauzat de coronavirus. Este vorba ddespre plutonierul adjutant Viorel Dîmboi, care a murit la 48 de ani.

„În acest sens, facem precizarea că după primirea rezultatului care indica infectarea, s-a procedat la informarea structurilor ierarhice şi a Direcţiei de Sănătate Publică, pentru prelevarea imediată de probe pentru toţi contacţii apropiaţi (conform definiţiei de caz).

Ulterior, au fost dispuse măsuri pentru izolarea acestora la domiciliu, cu menţinerea unui contact telefonic permanent, prin intermediul unor persoane desemnate din cadrul instituţiei.

Menţionăm că la nivelul tuturor subunităţilor ISU Dobrogea se realizează periodic decontaminarea acestora, au fost luate măsuri pentru dezinfecţia şi spaţiilor, precum şi a suprafeţelor care sunt atinse frecvent.

Manifestăm o precupare deosebita pentru protejarea personalului propriu, cu accent pe verificarea modului de respectare a procedurilor pentru cazurile cu suspiciune sau confirmate Covid-19, în ceea ce priveşte echiparea corespunzătoare a personalului şi decontaminarea după fiecare intervenţie, atât a personalului, cât şi a tehnicii de intervenţie”, mai spun cei de la ISU Dobrogea.

Pe aceeaşi temă:

VIDEO Moment de reculegere în memoria pompierului militar răpus de coronavirus

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

tudor gheorghe
23.04.2020, 10:44:00

Epidemia de minciuni televizate si teste false , neomologate de nimeni si care nu testeaza nimic, nu mai prezinta incredere.Nici macar cei mai prosti dintre prosti(fanii criminalului nazist Werner, jigodia care executa pe fata planul de inrobire al romanilor si de distrugere a ortodoxiei si economiei romanesti) nu mai cred in minciunavirusul asta.Se mai agita pe la tv si pe forum limbricii securisti tradatori de neam si tara , care mor de grija sanatatii noastre si cativa ipohondrii cu probleme la mansarda. Lumea a vazut clar ca nu-i nici o epidemie in momentul in care Werner, presul babornitei Merkel a lins talpa stapanei si i-a trimis sclavii de care avea nevoie la cules sparanghel. Doctorii au fost linistiti de Caiafa de la ministerul nesanatatii , Nelu Tataru , care le-a explicat ca nu exista nici un pericol real si i-a mituit sa declare ferm orice moare in perioada asta ca fiind "mort de covid". Adevarul iese intotdeauna la suprafata pentru cine il cauta.Pentru cine vrea sa fie mintit exista tembelizorul.

tudor gheorghe
23.04.2020, 10:44:39

Dr. Andrew Kaufman Doctor în medicina, psihiatru si psihiatru criminalist, asistent/instructor in hematologie si oncologie, masterat in biologie spune urmatoarele: 1. Simptomele respiratorii actuale sunt cauzate de o vătămare, toxică sau de altă natură, care determină apariţia exozomilor (structuri celulare produse de organism!) -- Otravă, stres, „infecţie“ (gripa, pneumonia), iradiere electromagnetică -- Exozomii apar în număr mai mare la oamenii cu simptome -- Amplificarea prin PCR poate detecta exozomi la absolut toţi oamenii 2. Testul RT-PCR găseşte de fapt ARN de la exozomi si nu de la "virus" 3. „CʘVID -19“ nu este nimic altceva decât exozomi -- Este rezultatul, NU cauza simptomelor -- Funcţia lor: exozomii ajută la eliminarea toxinelor Uite ce zice si FDA-ul https://www.fda.gov/media/134922/download

Utilizator Adevărul
23.04.2020, 11:47:51

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările