Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Focar de COVID 19 la Căminul de bătrâni din Constanţa: 39 de cazuri pozitive

0
22 Sep 2020 20:46:26
Autor: Mariana Iancu

Căminul pentru Persoane Vârstnice din Constanţa a fost declarat focar de COVID-19, în urma confirmării, de la finalul săptămânii trecute şi până în prezent, a unui total de 39 de cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2. Este vorba de 32 de beneficiari şi 7 membri ai personalului de îngrijire.

Primul caz a fost confirmat săptămâna trecută, la un beneficiar al căminului, în urma unui control medical realizat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, pentru altă patologie. Ulterior, au fost testaţi colegul de cameră al bătrânului, dar şi două îngrijitoare, toate cazurile fiind pozitive.
 
Apoi, DSP Constanţa şi conducerea centrului au luat hotărârea ca toate cele peste 300 de persoane (beneficiari şi personal), să fie testate RT-PCR. Astfel, au mai fost confirmate alte 35 de persoane cu virusul SARS-CoV-2. Cei 39 de pacienţi sunt asimptomatici, internaţi în spitalele din judeţ.
 
Între timp, au fost realizate acţiuni de nebulizare şi dezinfecţie a suprafeţelor, măsuri puse în aplicare de conducerea centrului de bătrâni. DSP Constanţa a demarat o anchetă epidemiologică, informează Prefectura Constanţa. 
 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Psiholog: „Am insistat să limităm contactul copilului cu gadgetul şi acum l-am conectat şapte ore la calculator“
 

Prefectul Constanţei: În clasele unde nu se poate respecta distanţa de un metru între elevi vor fi montate separatoare de plexiglas

Restricţii în localitatea Cuza Vodă: se închid restaurantele, cafenelele şi jocurile de noroc

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările