Constanţa

articolul anterior articolul urmator

Fosta şefă a turismului de pe litoral cere revocarea deciziei de închidere a teraselor la ora 23.00

3
3 Aug 2020 13:51:17
Autor: Mariana Iancu

Corina Martin, fosta şefă a Asociaţiei Litoral-Delta Dunării, cere revocarea deciziei de închidere a teraselor la ora 23.00.

Măsurile recent adoptate de Comitetul de Urgenţă Constanţa, cu privire la închiderea teraselor la ora 23.00 in judeţul Constanţa, afectează grav veniturile operatorilor locali din HORECA si vacanţele a sute de mii de romani, pe Litoralul românesc, este de părere Corina Martin.
 
„Operatorii din turism de pe Litoral îşi puneau speranţa ca în luna august să recupereze din pierderile suferite la începutul sezonului - dar sunt nevoiti acum să suporte, in continuare, pierderi uriaşe si să facă faţă provocării de a supravieţui, cu costuri mari, legate de plata personalului, plata echipamentelor de protecţie sanitară si a costurilor de operare , in condiţiile în care veniturile lor vor scădea chiar şi mai mult, prin decizia de a închide întreaga activitate la ora 23.00.
 
După mulţi ani în care turiştii români au ales să plece în afara ţării pentru derularea vacanţelor lor, avem posibilitatea ca, în acest an, operatorii români din industrie să câştige venituri suplimentare, iar destinaţiile româneşti să câştige o imagine mai bună faţă de percepţia anterioară a turiştilor cu privire la vacanţele în România, cu condiţia ca operatorii HORECA  să facă un management bun al vânzărilor, tarifelor şi serviciilor în locaţiile în care operează. 
 
Dar introducerea de restricţii care impun închiderea activităţii la o oră anume, aduce o nouă si grea lovitură pentru ei şi pentru toţi cei care concură la imaginea şi serviciile destinaţiei turistice Litoral si creează un dezavantaj evident faţă de alte destinaţii externe, ce aruncă datorii şi pierderi pe umerii operatorilor români“, conform unui comunicat de presă.
 
Spre comparaţie, spune ea, în destinaţii externe precum Grecia şi Bulgaria, turiştii români  nu întâlnesc asemenea restricţii si au parte de o vacanţă in condiţii de siguranţă si normalitate. De asemenea, în nici o ţară membră U.E. nu mai exista restricţii cu privire la programul de operare a restaurantelor şi unităţilor de cazare. „Adaugăm faptul că în industria HORECA din judeţul Constanţa lucrează peste 50.000 de angajaţi sezonieri, ale căror venituri sunt, de asemenea, afectate, pe lângă pierderile si costurile uriaşe pe care le au de suportat angajatorii“. 
 
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decis limitarea programului teraselor, barurilor, cluburilor operatorilor de jocuri de noroc, în Constanţa şi în alte câteva judeţe.
 
Programul teraselor, cluburilor şi barurilor nu poate începe înainte de ora 06.00 şi nu poate fi prelungit după ora 23.00. Măsura intră în vigoare duminică de la ora 12.00, duminică, este aplicată pe o perioadă de 14 zile şi poate fi prelungită prin hotărâre a CNSU.
 
„Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat în şedinţa de astăzi hotărârea numărul 38 din 1 august 2020. Astfel, au fost stabilite, la propunerea specialiştilor, zonele în care este limitat programul teraselor, barurilor, operatorilor de jocuri de noroc şi altora asemenea, cu scopul limitării răspândirii noului tip de coronavirus (COVID-19). Aceste zone sunt: judeţele Argeş, Braşov, Constanţa, Dâmboviţa, Ilfov, Prahova, Galaţi şi municipiul Bucureşti. Măsura intră în vigoare începând de duminică, 2 august. Şi această măsură se înscrie în seria acţiunilor proactive luate de autorităţi pentru protecţia sanitară a persoanelor”, arată un comunicat de presă al Executivului.
 
„Programul de lucru cu publicul al operatorilor economici care desfăşoară activităţi în spaţii special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, cum sunt terasele, cluburile, barurile şi alte asemenea, de la nivelul judeţelor Argeş, Braşov, Constanţa, Dâmboviţa, Ilfov, Prahova, Galaţi şi municipiul Bucureşti, nu poate începe înainte de orele 06.00 şi nu se poate prelungi după orele 23.00. (2) Măsura prevăzută la alin. (1) intră în vigoare începând cu data de 02.08.2020 orele 12.00, se aplică pentru o perioadă de 14 zile şi poate fi prelungită prin hotărâre a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă”, potrivit hotărârii luate de CNSU.
 
Pe aceeaşi temă: 
 
 

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Radu Alexe
3.08.2020, 14:24:07

Mare gurista si individa asta , n-a facut nimic concret concret pt. turism , doar s-a imbogatit alaturi de infractorul Mazare , a devenit milionara din contracte cu Primaria Constanta .

Bibi Loi
3.08.2020, 14:48:41

Adevarul e ca inchiderea asta de la 23 la 6 e asa, sa nu se spuna ca nu se face ceva.

Alexandru Preda
4.08.2020, 07:02:25

Oamenii echilibrați și care nu merg la terase sa se îmbete,oricum nu stateau după ora 23.

Modifică Setările