Constanţa

articolul anterior articolul urmator

FOTO 1 Mai muncitoresc: Mamaia îşi aşteaptă turiştii în şantier

0
24 Apr 2014 07:58:00
Autor: Mariana Iancu
Cluburile din nordul staţiunii Mamaia se pregătesc pentru 1 Mai FOTO M. I.
Cluburile din nordul staţiunii Mamaia se pregătesc pentru 1 Mai FOTO M. I.

Turiştii care vor veni în minivacanţa de 1 Mai la Mamaia se vor plimba printre moloz, gunoaie, betoniere şi muncitori

Lucrările demarate în Mamaia sunt departe de a fi gata la startul sezonului estival. Peste tot sunt cratere, pe aleile dintre hoteluri sunt mormane de gunoaie, magazinele sunt închise şi în geamuri există încă ofertele din sezonul turistic trecut.

Pe alocuri se lucrează, însă timid. Am găsit şi o terasă deschisă, în zona Cazinou. În aceste zile se montează inclusiv jardiniere cu flori de primăvară, care probabil se vor veşteji curând, în vecinătatea cimentului şi a nisipului de pe aleea de promenadă. Câţiva hotelieri şi-au angajat muncitori care tund iarba.

Scena pentru carele alegorice

În zona Cazinou se lucrează heirupist, fiind chemaţi în ajutor inclusiv deţinuţi de la Penitenciarul Poarta Albă, care lucrează de zor, fiind fericiţi că astfel îşi mai reduc din pedeapsă „Să nu ne faceţi poze!“, cer ei. Pe alei se toarnă beton şi se amenajează scena pentru carele alegorice. Muncitorii dau zor la întinderea balastului, iar alţii strâng materialele de construcţii.

Tot în zonă au început şi lucrările la noua parcare multietajată, situată lângă Club Belaggio. Nici malul Lacului Siutghiol nu este ferit de macarale şi de betoniere. Aici se ridică un nou complex rezidenţial, în locul fostei parcări.

O pasarelă e gata

Cea mai avansată lucrare este cea a pasarelei pietonale de la Perla, numită “Iaht”. Muncitorii spun că, în câteva zile, ea va fi funcţională.
La cea de-a doua, „Năvod cu pescăruşi”, din dreptul piaţetei de la Cazinou, s-a turnat doar fundaţia. La pasarela din dreptul Hotelului Rex, “Val retro”, a fost montată o parte a structurii metalice.Evenimentele, mutate în nordul staţiunii

Date fiind lucrările din centrul staţiunii, marea majoritate a evenimentelor de 1 Mai se vor desfăşura în nordul staţiunii. Şi aici se lucrează de zor la cluburile de fiţe din apropierea plajei.
De 1 Mai, aici va fi lansată varianta integrală a filmului de promovare al staţiunii Mamaia, lansat la Târgul de Turism. Realizat de Mont Blanc Pictures, filmul a costat 10.000 de euro. Banii provin din taxa de promovare a staţiunii, achitată de agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea în staţiunea Mamaia şi în Sat Vacanţă.

Plimbare pe beton

Primarul Radu Mazăre a declarat în urmă cu câteva săptămâni că mare parte din lucrările de modernizare vor fi gata: „De 1 Mai, promenada va fi la stadiul de beton, unde turiştii se vor putea plimba. Pasarelele nu vor fi gata, însă circulaţia nu va mai fi restricţionată. Până pe 15 iunie faleza va fi pavată şi pasarelele ridicate. Cele două piaţete vor fi luminate, cel mai târziu la 15 iunie“. În acest sezon estival, pe plajă vor fi amenajate şi două capele, unde se vor putea face căsătorii.

Lampioane lansate în toate cele cinci staţiuni

Pentru prima dată, startul sezonului estival va fi dat, de 1 Mai, şi în staţiunile din sudul litoralului.
Ziua de 1 Mai va debuta cu binecunoscuta paradă a litoralului românesc organizată de Asociaţia Litoral-Delta Dunării. Caravana porneşte de la sud la nord, trecând prin Mangalia - Eforie – Constanţa - Mamaia – Năvodari. Seara va fi luminată de un spectaculos joc de artificii şi de lasere şi vor fi lansări de lampioane în toate cele cinci staţiuni litorale.
În această minivacanţă sunt aşteptaţi 40.000 de turişti la mare.

Vă mai recomandăm:

VIDEO Pe cine a convins filmul de promovare a staţiunii Mamaia?

„Mazăre cel Mare”, la Carnavalul Mamaia 2014 cu noi costumaţii pentru parada de la vară 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările