FOTO Ajutor neaşteptat în ajunul Paştelui. O familie cu 7 copii a primit cadouri şi o grădină de legume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Chivu şi o parte din copiii pe care i-a ajutat
Andrei Chivu şi o parte din copiii pe care i-a ajutat

O familie numeroasă din localitatea constănţeană Pecineaga a avut parte de o surpriză cum numai Paştele poate să aducă. Cei doi părinţi şi copiii lor s-au trezit cu 20 voluntari la uşă. Tinerii le-au oferit cadouri şi i-au ajutat să-şi vadă un vis împlinit - le-au făcut o grădină de legume şi flori.

Florin Păuleţ şi soţia sa, Claudia au şapte copii. Cel mai mic abia a împlinit un an, iar cel mai mare are 15 ani. Familia munceşte din greu pentru a se întreţine, dar nu au reuşit niciodată să strângă bani decât pentru ziua următoare. Cei nouă locuiesc într-un grajd de la marginea localităţii şi cu toate că se află la zece kilometri de mare spun că nu au văzut-o niciodată

Andrei Chivu este un voluntar din Constanţa care i-a mai ajutat pe oamenii din Pecineaga în iarnă. Le-a promis atunci că odată ce vine primăvara se va întoarce la ei şi le va face o grădină de flori şi legume. Era modul în care el putea să se asigure că familia are o soluţie mai ieftină de a-şi procura mâncarea. Andrei a reuşit să convingă alţi nouă voluntari, dar a luat cu el şi zece elevi de la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân din Constanţa. 

În cursul zilei de vineri, tinerii au umplut patru maşini cu pachete - jucării, alimente, hăinuţe şi dulciuri, dar au luat cu ei şi răsaduri de roşii şi flori, plasă pentru gard şi stâlpi de lemn şi beton. 

Terenul pe care urma să apară viitoarea grădină de legume a fost identificat din timp, iar Florin Păuleţ nu a stat cu mâinile în sân să aştepte ajutorul voluntarilor. El a săpat de unul singur 300 din cei 400 metri pătraţi pentru ca operaţiunea să fie mai rapidă. Andrei Chivu, voluntarii şi elevii coordonaţi de el au săpat restul terenului şi au plantat florile. Roşiile vor fi şi ele plantate atunci când temperatura de noapte va depaşi 10 grade celsius. 

Ziua a început la ora 11 şi s-a terminat după 8 ore de muncă. Băieţii au săpat pământul, au fixat aproximativ 50 de stâlpi de gard şi au montat cei 70 metri limiari de plasă. Fetele au plantat florile şi au gătit o mâncare la ceaun. A rămas timp şi pentru cei mici. Elevii i-au ajutat să descopere jocurile, au bătut mingia sau au colorat cu ei cărţile aduse. 

"Intenţia noastră este de a transmite un mesaj de prietenie şi de solidaritate. Mie mi se pare cât se poate de firesc să îi sprijinim pe aceşti oameni aflaţi în dificultate. Cred că există o prăpastie între noi şi lumea de la sat. Noi ne uităm la televizor la poveştile lor triste. Ei se uită probabil la televizor şi au impresia că la oraş este un confort de viaţă deosebit. Lucrurile nu stau deloc aşa.   Mi se pare normal să mergem să ne cunoaştem, să-i sprijinim, să-i ascultăm, să comunicăm, să ne bucurăm unii de alţii. Am încercat să implicăm tinerii în această campanie pentru că în viitor, experienţa lor le va fi de mare folos. Ei au avut un contact cu viaţa grea a unor familii care luptă foarte mult cu condiţiile potrivnice", a declarat Andrei Chivu pentru Adevărul. 

Voluntarii şi elevii de la Colegiul Mircea cel Bătrân au mers apoi şi la alte familii din Pecineaga şi le-au oferit cadouri de Paşte. 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite