Constanţa

articolul anterior articolul urmator

FOTO Cum va arăta Sala Polivalentă din Constanţa care va fi gata peste aproape trei ani. Firma care o va construi s-a opus reabilitării Cazinoului

0
18 Dec 2018 08:45:29
Autor: Mariana Iancu
Zona unde va fi amplasată Sala Polivalentă FOTO Primăria Constanţa
Zona unde va fi amplasată Sala Polivalentă FOTO Primăria Constanţa

Sala Polivalentă din Constanţa, care va fi construită în zona Badea Cârţan, va avea 5.000 de locuri pentru spectatori, săli de antrenamente, spaţii administrative.

Compania Naţională de Investiţii a semnat, la data de 17 decembrie 2018, contractul privind proiectarea şi execuţia lucrărilor aferente obiectivului de investiţii „Sală Sport Polivalentă“ din  Constanţa. Noua investiţie va fi construită de Asocierea S.C. EUROMATERIA S.R.L, S.C. ADURO IMPEX S.R.L, CONPAT SCARL – DELTA CON S.R.L, RESEARCH CONSORZIO STABILE S.C. ARL.
SC EUROMATERIA SRL este firma care a contestat licitaţiile publice organizate de Compania Naţională de Investiţii pentru reabilitarea Cazinoului. 
 
Valoarea contractului de finanţare este de 67.913.330,34 lei (cu TVA, cote şi taxe incluse), iar durata lucrărilor de proiectare şi execuţie va fi de 27 de luni (din care trei luni pentru proiectare).
 
Din punct de vedere funcţional, clădirea cuprinde: zona terenului de joc cu caracter multifuncţional (dimensionată şi dotată corespunzător pentru terenul de handbal, baschet şi volei, cu zonă de protecţie specifică fiecărui sport, conform instrucţiunilor fiecărei federaţii sportive în parte), zona gradenelor, care va asigura locurile pentru publicul spectator  (cca. 4.000 de locuri în gradene fixe, 1.300 de locuri în gradene telescopice, cca. 800 de locuri în varianta folosirii spaţiului de joc pentru amplasarea scaunelor suplimentare – activităţi nonsportive), locuri pentru spectatori VIP şi reprezentanţi ai presei, precum şi locuri destinate persoanelor cu dizabilităţi.
 
 
În plus, baza sportivă este prevăzută cu o sală de antrenamente, dimensionată, de asemenea, conform regulamentelor federaţiilor de specialitate. Totodată, proiectul dispune de spaţii pentru publicul spectator, sportivi, spaţii administrative, spaţii destinate securităţii şi organizatorilor de evenimente, spaţii de depozitare şi spaţii tehnice, precum şi spaţii funcţionale şi operaţionale, în vederea asigurării unei funcţionări eficiente, conformă cu standardele şi normativele în vigoare. Nu în ultimul rând, baza sportivă va beneficia de spaţii pentru dotări secundare de tip comercial (cafenele, magazine cu caracter sportiv) şi de spaţii special amenajate pentru transmisiuni sportive, presă şi VIP.
 
Lucrările aferente acestui contract vor fi finanţate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi se realizează prin Compania Naţională de Investiţii în conformitate cu prevederile OG 25/2001 cu modificările şi completările ulterioare. Unitatea Administrativ-Teritorială a municipiului Constanţa se va ocupa de execuţia branşamentelor la utilităţi, precum şi de o parte a amenajărilor exterioare, până la finalizarea lucrărilor la obiectivul de investiţii.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii