Constanţa

articolul anterior articolul urmator

FOTO Cât te costă o zi la NEVERSEA 2018, cel mai mare festival din Europa desfăşurat pe plajă

0
5 Jul 2018 17:39:02
Autor: Călin Gavrilaş
Debut cu ploaie la NEVERSEA 2018                                              FOTO Neversea
Debut cu ploaie la NEVERSEA 2018                                              FOTO Neversea

Dacă ţi-ai propus să-l vezi pe Armin van Buuren, Steve Aoki , să dansezi pe ritmurile celor de la The Script, Subcarpaţi, Scooter şi mulţi alţi artişti, trebuie şă ştii câteva preţuri pentru aţi face bugetul pentru NEVERSEA 2018.

Cel mai important lucru, atunci când vorbim de Festivalul NEVERSEA 2018, este biletul de acces pe plaja Modern din Constanţa, acolo unde te aşteaptă 5 scene pe care vor urca peste 200 de artişti în patru zile.

Un abonament pentru patru zile (5-8 iulie) costă 550 de lei, iar un abonament pentru o zi porneşte de la 250 de lei.

În cazul turiştilor, după achiziţionarea biletului sau a abonamentelor, urmează o altă cheltuială destul de importantă: cazarea pentru patru nopţi. Desigur, scapă de acest lucru cei care vin hotărâţi să doarmă pe plajă, în incinta NEVERSEA.

În cazul în care turistul apelează la soluţia închirierii unui apartament în Constanţa, pe diferite site-uri există multe oferte cu preţuri cuprinse între 300 de lei şi 150 de euro, în funcţie de condiţii sau distanţă faţă de locul desfăşurării festivalului.

Hotelurile din Constanţa sau Mamaia rămân, de asemenea o alternativă, foarte bună. Aici preţurile pleacă de la 200-250 de lei pe noapte şi urcă în funcţie de numărul de stele ale unităţii respective.

                     Trafic aglomerat în zona de acces către plaja Modern FOTO Călin Gavrilaş

Pentru ca circulaţia în oraş şi în staţiunea Mamaia să nu se blocheze pe perioada celor patru zile în care se desfăşoară marele eveniment, Regia Autonomă de Transport în Comun din Constanţa  va suplimenta oferta de transport cu o linie SHUTTLE BUS,  ''NEVERSEA''   cu plecare din Mamaia spre Portul Tomis .  Autobuzele vor circula  non stop, în perioada 5-9 iulie,  pe traseul:  Mamaia (Hotel Caraiman), B-dul Mamaia, B-dul Tomis, Str. Traian, Poarta 2 Port, Str. Termele Romane, B-dul Elizabeta,  Str. Remus Opreanu, Port Tomis şi retur, Str. Remus Opreanu, Port Tomis, B-dul Elizabeta, Str. Traian, Str. Mihai Viteazu, B-dul Mamaia, Staţiunea Mamaia. Autobuzele care deservesc aceasta linie vor circula începând cu data de 05 iulie 2018.

Intervalul de succesiune va fi între  orele 08.00-24.00 de 10 minute, iar între  24.00-08.00 de 16 minute. Tot pentru perioada festivalului “NEVERSEA” vor fi prelungite liniile 42, 44, 48, 51, 101C până în portul Tomis, iar în intervalul 05.08.2018, ora 09:00 şi 09.08.2018, ora 09:00 programul de transport va fi non stop. Pentru aceasta perioada, liniile 2-43 şi 5-40 vor circula şi în intervalul orar 24.00 – 05.00 cu o succesiune de 30 minute.

Toţi cei care vor să se deplaseze la festival pot să achiziţioneze abonamente RATC pentru 24 ore la preţul de 5 lei, dar şi abonamente pentru 7 zile la preţul de 30 lei. De asemenea, călătoria se poate  achita şi prin SMS, la numărul 7475, iar în portul Tomis  va fi amplasat punct de vânzare bilete R.A.T.C. cu program non-stop.  

Dacă veniţi de la gară sau din zona Casei de Cultură, trebuie să ştiţi că până în Portul Tomis veţi face aproximativ 25 de minute pe timp de zi, zona cea mai aglomerată fiind Poarta 2, strada Traian.

Din Portul Tomis, de unde vă lasă autobuzul, mai trebuie să mergeţi circa 10 minute pe jos până pe plaja Modern. În tot acest timp puteţi admira ambarcaţiunile din port.

                 Ambarcaţiuni în Portul Tomis, în apropiere de NEVERSEA FOTO Călin Gavrilaş

Intrarea la NEVERSEA se face trecând prin mai multe filtre şi numai după ce aveţi la mână o brăţară de acces. Organizatorii au lansat mesajul ca spectatorii să nu aibă nici un fel de bagaj la ei care să depăşească dimensiunile unei foi de hârtie A4.                                         Zona de acces la NEVERSEA FOTO Călin Gavrilaş

În interiorul NEVERSEA o să găsiţi mai multe chioşcuri inscripţionate Raiffeisen Bank unde puteţi să vă încărcaţi cipul ataşat brăţării de acces cu bani. La toate chioşcurile cu băuturi sau alimente se plăteşte cu această brăţară.


            Chioşcuri unde puteţi să vă încărcaţi brăţările cu bani  FOTO Călin Gavrilaş

Preţul unei beri de 500 de mililitri este de 9 lei, la fel costă şi cea fără alcool sau varianta cooler. Pentru un suc de 500 de ml veţi scoate din buzunar 8 lei, iar pentru o sticlă de apă 7 lei (tot 500 de ml).

Doritorii de băuturi mai tari trebuie să fie pregătiţi să dea de la 12 lei pe 40 de ml de alcool, iar cei care doresc băuturi energizante vor plăti 12 lei. Pentru un pahar de vin (150 de ml) trebuie să achitaţi între 17 şi 30 de lei.


Cum spectacolele vor ţine de seara până dimineaţa, dacă apelaţi la mâncarea de tip fast-food din incinta NEVERSEA trebuie să ştiţi că un meniu compus din cartofi prăjiţi şi un burger ajunge la 30 de lei.Chiar dacă prima zi de festival a debutat cu cod portocaliu de ploaie, ţinând spectatorii departe de scene, organizatorii se aşteaptă ca în fiecare zi de NEVERSEA să fie prezenţi peste 50.000 de oameni pe plaja Modern din Constanţa.

De siguranţa festivalierilor se vor ocupa peste 1.600 de jandarmi, poliţişti, pompieri şi medici. În perimetrul festivalului vor fi amplasate şi două spitale de campanie SMURD şi 3 puncte de prim ajutor.

Logistica festivalului, cifrele sunt impresionante: peste 250 de camioane necesare pentru transportul logistic.

Scena principală are 20 metri înălţime, peste 80 de metri baza şi o creştere de peste 30 la sută a ecranelor led şi a efectelor speciale. Perimetrul festivalului este împrejmuit de 5 km de gard. Pentru grafica şi designul tuturor scenelor s-au adunat peste 600 de ore de muncă a peste 20 designeri şi arhitecţi, ce au contribuit la crearea universului NEVERSEA din acest an.

Pe aceeaşi temă:

Primarul Făgădău, criticat pentru lucrările făcute la scările de la plaja Modern, în ajun de NEVERSEA: „Cârpeală la Primărie, cârpeală în oraş“

UPDATE FOTO Debut cu ploaie la NEVERSEA 2018. Programul primei zile al celui mai mare festival de pe plajă din Europa, încurcat de Codul Portocaliu

FOTO Organizatorii Festivalului Neversea, despre poluarea fonică: „Beneficiile pentru comunitate compensează eventualul disconfort“
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările