Constanţa

articolul anterior articolul urmator

FOTO Descoperire uluitoare a înotătorului Avram Iancu: „O dovadă că se poate trece marea dacă vrei cu adevărat”

0
6 Sep 2018 10:07:22
Autor: Călin Gavrilaş
„Ambarcaţiune” folosită de migranţi                                               FOTO Facebook Avram Iancu
„Ambarcaţiune” folosită de migranţi                                               FOTO Facebook Avram Iancu

Avram Iancu, înotătorul care a străbătut toată Dunărea, de la izvoare până la vărsare, a plecat duminică, 2 septembrie într-o nouă aventură. De data aceasta vrea să înoate pe Marea Neagră, de la Sulina până la Istanbul. Va parcurge 630 de kilometri în aproximativ 45 de zile.

Miercuri dimineaţa, Avram Iancu a plecat din localitatea Sfântu Gheorghe, iar după câteva ore a postat pe Facebook câteva fotografii cu o „ambarcaţiune” pe care ar folosi-o migraţii pentru a intra ilegal în România.

„Incredibil! Când mă gândeam că descopăr lumea m-am lămurit că sunt cu un pas în urmă. Această ingenioasă ambarcaţiune a unor refugiaţi stă drept mărturie pe insula unde am acostat. Interesantă şi alimentaţia: lapte praf. Încă o dovadă în plus că se poate trece marea dacă vrei cu adevărat”, scrie înotătorul Avram Iancu pe contul său de Facebook.

Iancu Avram (41 ani), bibliotecarul-recordman din Petroşani, a devenit primul om din lume care a parcurs înot Dunărea, fără să poarte costum de neopren. După 89 zile, românul a ajuns sâmbătă, 16 septembrie, la Mila 0 a Dunării, la Sulina, acolo unde Dunărea se varsă în Marea Neagră.Ca să ajungă la capătul celor 2.860 kilometri, Avram Iancu şi-a depăşit propriile bariere luptându-se până în ultima clipă cu oboseala, efortul crâncen, disconfortul pielii făcute pergament de atâta stat în apă, rănile.

Pe aceeaşi temă:

O nouă aventură pentru Avram Iancu: va înota de la Sulina la Istanbul. „Voi străbate 630 de kilometri în 45 de zile”


 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările