Constanţa

articolul anterior articolul urmator

FOTO VIDEO Gala Mamaia Music Awards 2013 - debutul unui nou festival pe litoral

1
10 Aug 2013 14:37:01
Autor: Sinziana Ionescu
Julia Jianu, premiată pentru cei 15 ani de carieră FOTO Sînziana Ionescu
Julia Jianu, premiată pentru cei 15 ani de carieră FOTO Sînziana Ionescu

Prima ediţie a galei Mamaia Music Awards 2013 s-a încheiat în dimineaţa zilei de sâmbătă, după şase ore de show de muzică şi lumini.

Organizatorii Radu Groza şi Dan Leonte, care au în palmares şi Romanian Top Hits de la Bacău, au vrut să aducă pe litoral, pe aceeaşi scenă festivă, artiştii momentului. Au fost recompensaţi 16 trupe şi solişti pentru prestaţia lor din ultimul an, fiecare la o categorie.

Pe scena Mamaia Music Awards au fost invitaţi să urce, în urma votingului publicului şi a deciziei organizatorilor: Connect-R, Arando Marquez, Loredana, Alexandra Stan, Voltaj, Andra, DJ Sava & Misha, Nick Kamarera, Rynno & Sylvia, Nicole Cherry, Raisa, Lora, Red Blonde, Direcţia 5, Carla's Dreams (Moldova), Morandi, Mike Angelo, Shaka Muv, Uddi, Marcel Pavel, Naguale, Saya, Kaira, Eyla, Amna, Sunrise INC, Pepe, Alessia, Ian (Italia), DeepCentral, Ionel Istrati (Moldova), Andrei Leonte, Viorica si Ionita de la Clejani, Jo & Juju, Mihai Traistariu, Glorya, Chris Thrace, Roxana Nemeş, Mellina & That's Right, Alessa, Gore, Let's Go Project & Leeya, Spitalul de Urgenţă, Jimmy Dub, Morris.

Penultimul s-a dat jos însă rapid de pe scenă, nemulţumit de luminile care nu-l puneau în valoare.

„Jimmy Dub a fost băgat în program de Arando Marquez, ne-am trezit cu el acolo. Cred că mai degrabă a fost un pretext să plece“, a declarat MC Nino. Arando Marquez neagă însă spusele organizatorilor.

„Eu l-am recomandat pe Jimmy Dub, dar a intrat în program cu acordul organizatorilor. Dan Leonte a fost chiar bucuros că va veni şi Jimmy. Eu şi Jimmy am fost primii artişti pe covorul roşu, iar Jimmy a urcat pe scenă la ora 17, pentru probe“, arată Marquez.

Mamaia Music Awards 2013 - Gala ediţia nr. 1
 

Crema Beach din Mamaia a găzduit mii de spectatori, mulţumiţi sau nu de condiţii. Pentru un bilet VIP s-a plătit 1.500 lei, iar cel mai ieftin bilet a fost de 20 lei, cu loc în picioare, pe nisip.

Premiul pentru Best Female Artist i-a revenit Andrei. Categoria Best Pop-Rock a fost câştigată de formaţia Direcţia 5.

Best Female Activity a fost desemnată cea a Juliei Jianu, iar Best Live Act a aparţinut lui Marcel Pavel.

Premiul pentru categoria Best Dance a fost atribuit trupei Red Blonde. Mihai Trăistariu a avut Best Male Activity.

Cel mai bun cântec a fost ales „Viva Mamaia!“, imnul staţiunii Mamaia, cu Loredana, Cabron, Alex Velea şi Radu Mazăre.

Nicole Cherry a primit titlul de „Cel mai bun nou artist“, iar Viorica şi Ioniţă de la Clejani formează „Cel mai bun grup“. Îndrăzneaţa Viorica i-a făcut o declaraţie deochiată impresarului-organizator Radu Groza şi iubitei sale Roxana Nemeş, nominalizată şi ea la câteva categorii.

Ultimul premiu a fost câştigat de Inna şi Carla's Dream - Cel mai bun artist internaţional, graţie colaborării lor P.O.H.U.I. Pe scenă a urcat doar artistul moldovean, iar Inna a transmis un mesaj video din America. „Constanţa este oraşul meu, mi-este dor de voi toţi şi vă iubesc“, a salutat Inna de peste Ocean.

Incidentele nu au lipsit.

În timpul unui recital, muzica a fost acoperită de carul alegoric al clubului Bellagio, care a defilat pe faleza din Mamaia, chiar pe lângă Cream Beach, unde era amenajată scena.

Premiatul Ioniţă de la Clejani a scăpat trofeul pe jos, iar acesta s-a spart. „Na, acuma îmi daţi altul, nu?“, a întrebat Ioniţă.

Prezent la gală, primarul Radu Mazăre s-a declarat mai degrabă nemulţumit de spectacol. „E diferenţă faţă de carnavalul de la Mamaia“, a spus Mazăre care caută un înlocuitor pentru Festivalul de Muzică Mamaia pe care l-a catalogat „învechit şi bătrinicios“.

Iată lista completă a premiilor acordate la Mamaia Music Awards 2013:

Mamaia Best Female Artist - ANDRA

Mamaia Best Female Activity - JULIA JIANU

Mamaia Best Male Activity - MIHAI TRAISTARIU

Mamaia Best Club - CREMA SUMMER CLUB

Mamaia Best DJ - DJ SAVA

Mamaia New Artist of The Year - NICOLE CHERRY

Mamaia Best Group - VIORICA ŞI IONIŢĂ DE LA CLEJANI

Mamaia Best Romanian International Artist - INNA FEAT CARLA'S DREAMS

Mamaia Best Live Act - MARCEL PAVEL

Mamaia Best Male Artist - CONNECT-R

Mamaia Best Pop Rock - DIRECŢIA 5

Mamaia Best Label - MEDIAPRO MUSIC

Mamaia Best Dance - REDBLONDE

Mamaia Best Latino - PEPE

Mamaia Best Show - LORA

Mamaia Best Song - LOREDANA

 

Vă mai recomandăm

UPDATE Premiile Mamaia Music Awards. Imnul staţiunii Mamaia, „Viva Mamaia!“, a fost ales cel mai bun cântec al anului

Mamaia Music Awards, gala verii 2013. Prima ediţie a manifestării, în august

 

Foto

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Cosmin3
11.08.2013, 07:40:14

Am fost la Romanian Top Hits din Bacau si, daca e dupa aceeasi "formula", atunci in general e bun, cu o singura exceptie: prea se pune accentul pe "stimularea" publicului. Ca artistii o fac, pe undeva o inteleg, desi nu o aprob 100%, doar am venit sa-i aud si sa-i vad pe ei nu sa cant eu. Dar ca iluminarea de pe scena e proasta (puteai sa fii la 10m de ei si tot sa nu-i vezi asa bine) iar publicul e luminat si filmat exact cand ei il impulsioneaza, asta nu mi-a prea placut. Sunt convins ca organizatorii au avut motivele lor sa faca asta dar nu cred ca sunt prea altruiste, chiar daca show-ul a fost pe gratis pentru public. Sau poate exact pentru ca nu si-au luat banii de la public fac asta, trebuind sa castige si ei ceva... Iar in ce priveste lipsa Innei, am crezut initial ca nu-i place de Bacau dar se pare ca ori nu-i place Romania in general ori nu i-a placut ca nu a primit bani pentru prestatie. Pai daca nu vii tocmai cand primesti asa premiu atunci e clar...

Modifică Setările