Constanţa

articolul anterior articolul urmator

FOTO Meniu de Paşte din gastronomia raw vegan. Delicatese rupte din natură

0
9 Apr 2015 17:11:19
Autor: Sinziana Ionescu
Pateu de ştevie, delicatesă raw vegan Sursă foto mancamsanatos.ro
Pateu de ştevie, delicatesă raw vegan Sursă foto mancamsanatos.ro

Adepţii hranei raw vegan (mâncare vegetariană crudă) propun ca şi de Paşte românii să nu lepede total postul alimentar, adoptând un meniu natural şi foarte sănătos.

Salata de sfecla roşie cu hrean şi ienupar, pateu crud vegetarian de ştevie, icre de chia cu ulei de patlagină, supa rece de castraveţi cu tofu şi andive, ciorba raw vegană de legume, drob raw vegan crud vegetarian, pasca raw vegană crud vegetariană, bomboane jeleu raw cu portocale şi psyllium, suc de legume cu psyllium şi ienibahar, prăjitura crud-vegetariană raw sau citronadă cu suc de lobodă roşie sunt doar câteva propuneri pentru un Paşte raw vegan.

În gastronomia raw vegan se folosesc cu precădere alimente vegetale gătite fără foc. Legume, fructe, germeni, vlăstari, seminţe, frunze, alge sunt ingredientele naturale care pot reface balanţa unui organism afectat de alimente nocive.

„Reţetele sunt simple şi sănătoase, se prepară destul de repede şi sunt bazate pe concluzia că hrana organismului viu se găseşte în natură. Meniul raw vegan conferă prospeţime sărbătorii, păstrează intacţi nutrienţii ingredientelor, aduce primăvara în casă, economiseşte timp şi salvează vieţile mieilor“, enumeră avantajele Mirela Tomescu, specialist în bucătăria raw vegan.

Iată o reţetă proprie de jeleuri crud vegetariene recomandată de Mirela Tomescu şi postată pe site-ul mancamsanatos.ro. „Sunt dulciuri naturale şi inofensive, o încântare pentru clipele de răsfăţ“, prezintă ea dulciurile vegetale.

Bomboane jeleu raw cu portocale şi psyllium

INGREDIENTE (pentru 20-23 bucati):
–          150 ml suc de portocale
–          2 lingurite coaja de portocale
–          2,5 linguri tarate de psyllium
–          6 linguri seminte de susan
–          3 linguri stafide aurii
–          1,5 linguri ulei de masline extravirgin
–          0,5 pastaie vanilie
–          5 picaturi de stevia rebaudiana (optional)

PREPARARE:
Peste sucul de portocale se adauga taratele de psyllium si semintele pastaii de vanilie.
Se amesteca si se lasa ansamblul cam o ora, pentru ca taratele sa absoarba sucul de portocale si sa se intrepatrunda aromele. Intre timp se rehidrateaza stafidele si se rasnesc fin semintele de susan, pana se obtine o faina. Intr-un bol se aduna faina de susan, uleiul de masline extravirgin, taratele de psyllium imbibate cu sucul de portocale si cu vanilia, stafidele strecurate si coaja de portocale. Se omogenizeaza totul cu-n blender de mana, se indulceste optional cu stevia rebaudiana, apoi din amestecul rezultat se formeaza jeleurile, cu mana umezita. Se pot folosi mulaje din silicon, care, dupa umplere, se tin in congelator o jumatate de ora pentru a se forma modelele dorite. Se pot consuma si reci, dar sunt mai aromate la temperatura camerei.

Vă mai recomandăm

Dieta Raw Vegan ajunge şi pe litoralul românesc

Tu ce fel de vegetarian eşti?

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările