Constanţa

articolul anterior articolul urmator

FOTO Protestul antreprenorilor de la Constanţa: „Ăsta e AJAF, nu ANAF“

0
2 Apr 2015 18:15:28
Autor: Sinziana Ionescu
Întreprinzătorii din Constanţa au protestat în faţa Prefecturii Foto S.I.
Întreprinzătorii din Constanţa au protestat în faţa Prefecturii Foto S.I.

Întreprinzătorii din Constanţa au protestat joi, 2 aprilie, la adresa ANAF, pe care o acuză de abuzuri şi declanşarea unei cruciade pentru „păcatele mărunte“ ale iniţiativei private.

„Opriţi jihadul ANAF! Vrem respect“, au strigat protestatarii strânşi în faţa Prefecturii Constanţa. Mobilizaţi de Patronatul local al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, antreprenorii au venit timoraţi iniţial, apoi au prins curaj văzând că destui dintre ei îşi spun public nemulţumirile.

„Vrem doar să muncim, nu vrem să facem fraude. Nimeni nu se scoală dimineaţa cu gândul ăsta. Dar avem permanent grija afacerii şi a oamenilor care lucrează pentru noi, pentru care avem o responsabilitate. Plătim taxe, plătim impozite, plătim comisioane peste comisione la bănci, pentru că legislaţia doar ne încarcă, nici vorbă de facilităţi. Suntem de acord cu controalele oricăror autorităţi, dar să se creeze cadrul legal sănătos, urmând modelul economiilor puternice din Vest“, a arătat Alma Micu, care deţine o agenţie de turism.

Marian Ardelean are o firmă de consultanţă, dar face şi catering, ca să aibă cu ce-şi întreţine afacerea. „Au distrus cu bună ştiinţă toate marile obiective industriale ale României, ca să ne transforme în sclavi economici. Aşa ne dispare speranţa pentru viitor, copiii noştri buni se duc în străinătate să muncească pentru alţii, când e atâta nevoie de ei aici, în ţară. Este o distrugere premeditată, iar acum ce face ANAF-ul nu este decât o intimidare a iniţiativei private. Cum să ne apere pe noi un Parlament de penali? Ăsta nu e ANAF, e AJAF!“, spune Ardelean.

Adriana Istrate şi-a închis micul magazin de cartier după 20 de ani de funcţionare. „Nu am putut supravieţui nici aşa, ne-au omorât cu o fiscalitate făcută doar să sufoce micile afaceri. În timp ce corupţii sunt în Parlament şi fac legi“, este revoltată femeia.

Pub-ul lui Dragoş Milea a stat deschis doar 3 zile, de pe 18 martie până pe 21 martie. „Au venit 9 inşi care n-au plecat până n-au găsit ceva. Casa era ok, inventarul era ok, dar tot mi-au ars o amendă de 60 de milioane lei vechi, că dădeam o băutură din partea casei celor care plăteau intrarea“, relatează patronul.
Constantin Goane s-a întors acasă după 20 de ani trăiţi în Germania şi deja regretă amarnic: „Văd că muncesc degeaba, am început să închid micile mele firme. Copiii mei îmi reproşează că i-am adus în România“.

Antreprenorii vor strânge rândurile pentru semnarea unui memoriu adresat Guvernului. „În România, munca este penalizată cu taxe, dobânzi şi majorări. Statul se comportă ca un cămătar, iar ANAF este recuperatorul. Statul este cel mai mare generator de falimente“, a declarat Iulian Gropoşilă, liderul PIMM Constanţa, care a promis membrilor patronatului consultanţă juridică pentru controalele ANAF-ului. Patronatul IMM Constanţa are sediul pe Bulevardul Mamaia nr. 186, lângă Biserica Sfântul Dumitru.

Vă mai recomandăm

Controalele ANAF scot IMM-urile în stradă. Întreprinzătorii se strâng joi la protest: „A început o cruciadă împotriva iniţiativei private“

Antreprenorii constănţeni sunt sătui de politica Guvernului: „Statul român, prin ANAF, este cel mai mare generator de falimente“

Reţetă de trecut criza: „Apucaţi-vă de agricultură! Investiţia este minimă, cu bani europeni, iar profitul este garantat“

Investitorii de pe litoral: „Grapini vrea să distrugă turismul, ca pe textile“
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările